Ny struktur i den sportslige ledelse

Af: Alfred Winther Groth

Der er foretaget ændringer i den daglige sportslige ledelse hos FC Roskilde. Således er ansvarsområder og arbejdsopgaver blevet omfordelt for at få det bedst mulige udbytte af de kompetencer og muligheder, der er i den sportslige ledelse.

Helt konkret betyder det, at Christian Lønstrup får titlen Manager. Fremover vil han stå med det primære ansvar for den daglige sportslige ledelse. Det indebærer blandt andet træning af 1. Divisionsholdet, køb og salg af spillere, kontakten til og med ungdomsafdelingen, scouting af potentielle spillere, kontraktforhandlinger og så videre.

Christian Lønstrups kommer fremadrettet til at referere til Carsten Salomonsson – fremfor Anders Theil, som det tidligere har været tilfældet.

• Ændringerne ligger ikke langt fra det, jeg har lavet indtil videre og det, jeg har lavet i mange år i Helsingør. Jeg kommer til at have mere indblik i det, der sker tidligere i faserne i forhold til kontraktforhandlinger og vil være tættere i dialog med spillere, agenter, forældre og så videre. Det har jeg gjort i rigtig mange år, siger Christian Lønstrup,
  • Jeg kan ikke holde mig væk fra tingene og har en mening om rigtig meget. Det er jo også en anerkendelse af, det arbejde, jeg har gjort tidligere.

Den nu tidligere assistenttræner John Bredal får titel af First Team Coach, hvis primære fokus vil være på træning af 1. divisionsholdet og som eventuel stedfortræder for Christian Lønstrup.

Derudover vil Anders Theil få titel af Team Manager. Theils primære opgaver involverer planlægningen af arbejdet omkring 1. divisionsholdet – herunder træningslejr, udebaneturer mm. – og hjælpe Christian Lønstrup med scouting.