Ny søndag, ny sejr?

3. november 2018

Armene er så småt ved at komme ned ovenpå søndagens sejr over Viborg, der gav genlyd i hele Fodbolddanmark. En manifestation af det arbejde og de ord, Christian Lønstrup og John Bredal har sagt længe: Det tager tid at vende skuden, men at vi på de bedste dage kan slå ethvert hold i rækken.

Det skal vi søndag leve op til igen, når FC Fredericia byder os velkommen på det mundrette Monjasa Park. Efter nogle turbulente måneder er jyderne så småt kravlet lidt ned i tabellen. Det sker efter to svigefulde nederlag på 1-2 til toppen og bunde i rækken: Først en hård kamp om førstepladsen mod Viborg og efterfølgende vandt Fremad Amager med samme cifre som viborgenserne.

På det seneste har det været alt eller intet for FC Fredericia. I det sidste 12 kampe er ikke et eneste opgør endt uafgjort. Hjemmeholdet har ikke den bedste statistik på eget græs - blot syv point i otte hjemmebanekampe - så det giver os en tro på, at vi kan få et resultat med fra havnebyen.

Med færre og færre skader i truppen og nøglefigurer som Mikkel Nøhr og Robert Larsen i snart fuld firspring lover det godt for FC Roskilde. Og kan drengene levere et niveau, der minder om det fra Viborg-kampen, så skal jyderne stå tidligt op for at snyde Ørnene i morgen.

Husk du kan tage med fanklubben til Fredericia for at støtte drengene: Læs mere her!

Roskilde vs Fredericia

Af Bjørn Jensen

FC Fredericia er et af Roskildes nyere bekendtskaber, idet de fire første møder var i årenene 1996/97 og 1998/99 med RB 1906 – den sidste sæson som gav nedrykning for holdet til Danmarksserien.

FC Fredericia blev skabt den 1. januar 1991 med en overbygning af de gamle rivaler Fredericia FF og Fredericia KFUM, hvorefter man havde ét hold i Danmarkssereien og ét i serie 1. I 2002 valgte FF at træde ud af det direkte samarbejde og KFUM’erne var herefter alene om ”overbygningsholdet” – FC Fredericia.

FfF – Fredericia forenede Fodboldklubber opstod i 1953 efter fusion af Fredericia BK (17/8 1896) og ØB fra 1974 og flyttede til det dejlige anlæg i Madsby Enge.  Førstnævnte Fredericia BK var med i 3. og oprykningsrækkerne fra 1926/27 frem til 1936/37, som var det første år hvor 3.division var navnet og holdet deltog i vestkredsen, men tabte til KFUM, København over to kampe med 1-1 hhv. 0-2. Det blev til i alt syv sæsoner.

KFUM er fra 30/8 1916 – men har formodentlig eksisteret siden 1900 - som en del af KFUM-idrætten, under samme vilkår som i Roskilde, hvor det først i nyere tid blev til navnet KFUM’s Boldklub, Roskilde. Også KFUM kom i divisionen, hvor man i de fire år 1987-1990 deltog i 3. division vest, men ændringerne i forbindelse med tilblivelsen af Superligaen, gjorde at man ikke længere deltog i divisionsregi.

Bemærkes skal det at FC Fredericia er i gang med den 30. sæson i divisionerne, og endvidere at det er 18. år i træk - og 21 i alt - man deltager i landets næstbedste række. Det vidner om kvalitet. I øvrigt er det samlede tal for Fredericia (FF/KFUM tilsammen) 38 sæsoner, mens RB/FCR er på 50 – men kun 19 i den næstbedste række, men til gengæld er vi fortsat langt foran i FCR-regi.

De i alt kun 25 indbyrdes opgør er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - FC Fredericia 4 1 1 2 3-6
FCR - FC Fredericia 21 10 5 6 37-32
I ALT 25 11 6 8 40-38

Vi vandt den første kamp i sidste sæson 2-1 i Fredericia den 20. august på mål af Mathias Gehrt og Morten Nielsen. Senere blev det 1-1 i Roskilde den 22. oktober, og i foråret 2018 0-0 i Fredericia, den 2. maj.

Efter sæsondebuten i år (2-5 i HB Køge) var der forventninger til den første hjemmekamp, men vi blev banket med 3-0 efter en rigtig sløj kamp. Det bliver bedre i Fredericia i morgen!

Her elegante Mikkel Nøhr Christensen, der i perfekt balance driver bolden frem. Igen i morgen skal der ydes en maksimal indsats, fra start til slut, hvis der skal point med hjem fra Fredericia..