Ny nøglekamp afslutter vanvidsuge

9. marts 2019

Efter en uge med masser af fart og gang i Ørnereden, skal drengene søndag på jagt efter en altafgørende sejr. Ugen startede ud med, at søndagens kamp blev rykket fra Ørnereden til Sundby Idrætspark. Herefter blev et salg af klubben effektueret og nu skal vi så sætte alle sejl ind på tre point.

Søndagens modstander, Fremad Amager, har været villige til at åbne portene op for os og "bytte kamp", så vi spiller på udebane søndag, men har så hjemmebane den 21. april 2019.

Og at det netop er Fremad Amager, kunne tangere et skæbnetræf. Vores nye ejer Carsten Salomonsson er nemlig gammel Fremad Amager-dreng og har både spillet, arbejdet for og været involveret i de blåblusede "Amar'kanere".

"Det er en meget vigtig kamp af flere årsager. For det første, taber vi forårets første kamp over i Silkeborg og er sidst i tabellen. Nu skal vi holde fast i de andre hold, som vi fik kontakt til i vinterperioden", siger cheftræner Christian Lønstrup.

Lønstrup fortsætter: "For det andet, har vi fået en ny ejer, der har et tilhørsforhold til Fremad Amager, så der er en klar signalværdi i, at vi tager ind til dem og får de point, vi skal have. Så jeg er ret fortrøstningsfuld, men det er klart, at vi ikke skal komme for meget bagud i forhold til de andre hold, før det kan blive op ad bakke. Men tilgangen og indgangsvinklen er egentlig ret positiv".

Masser af chance bør også give masser af point

Kampen om at undgå de to nedrykningspladser er nået til et stadie, hvor det er decideret nervepirrende. Vi ligger på sidstepladsen à point med Hvidovre IF. Over nedrykningsstregen finder vi Thisted FC og FC Helsingør, der hver især har to point mere end os. Men derefter er der for os seks point op til ottendepladsen, så det er nu, vi skal til at rykke.

Lønstrup: "At tabellen er knækket en lille smule over i bunden, er ikke et ekstra pres. Jeg ville være bekymret, hvis vi lå helt isoleret i bunden, som da jeg kom til i september. Men det er vi ikke. Resten af sæsonen er der 39 point at spille om – og det er rigtig meget. Vi kan sagtens komme ind i nogle stimer, hvor vi vinder nogle kampe. Det udtryk og det spil, vi leverede i Silkeborg – samt at vi kom frem til 13 chancer – har også vist, at vi kan levere. Det skal ikke bare være sort, fordi vi taber. Men vi skal også stoppe med at give mål væk, som vi gjorde i Silkeborg".

Vejen til helvede er brolagt med…

Man kan sagtens finde mange dårlige forklaringer på, hvorfor vi ikke vandt i søndagens kamp mod Silkeborg. Men det kommer der ifølge Lønstrup intet godt ud af. Undskyldninger fører ikke til noget, og i stedet skal vi spille op til vores potentiale, og det er holdet også klar til:

"Jeg synes, at vi er klar til at møde Fremad Amager. At vi får to udebanekampe i streg og havde regnet med, at skulle spille på hjemmebane kan godt betyde lidt. Men det falder mere ind under undskyldninger. Det er klart, at hvis man skal finde undskyldninger, kunne den sidste uges mange begivenheder (kampen rykkes tirsdag, ny ejer torsdag, red.) og at spille på kunst også være nogle af dem. Men det er slet ikke et tema for os. At vi skal spille på en kunstbane mod Fremad Amager giver rigtig god mening. Vi har trænet de sidste mange måneder på kunstbanen og også spillet mod Silkeborg på kunst. Der er ikke nogle undskyldninger for ikke at præstere på søndag".

Og formår drengene at lave op til deres bedste og præstere søndag eftermiddag, vil det være et altafgørende og vigtigt skridt væk fra en truende og hård kamp om at undgå nedrykning.

"Udgangspunktet har hele tiden været, at vi skulle overleve i foråret. Jeg synes også, at vi har et hold, der er bedre, end hvad tabellen viser. Men vi skal forberede os på, at vi skal kæmpe hårdt med Hvidovre, Hvidovre, Helsingør og Lyngby", slutter Lønstrup af

Kampen på søndag spilles som sagt ikke i Ørnereden men i stedet på Sundby Idrætspark. Kampstarten er klokken 13:45 – og vi glæder os til at se så mange Ørne som muligt! #RoskildeForAlle

Roskilde vs Fremad Amager

Af Bjørn Jensen

Boldklubben Fremad Amager er stiftet den 10. juni 1910, og er altså lidt yngre end B 1908, som de deler baner med i det store anlæg, Sundby Idrætspark.

Klubben kom allerede i divisionen i 1929 og har siden stort set altid været med i divisionsregi – på nær et par sæsoner -  grundet tvangsnedrykninger. Klubben har forstret flere kendte spillere så som, Frank Arnesen, Ivan Nielsen og Henrik Andersen. I 2007 laves en overbygning, FC Amager, bestående af Fremad A., Kløvermarkens fB samt Amager FF. Det gik imidlertid kun til 2009 hvor en konkurs sender  klubben ned i Københavnsserien.

Inden da havde klubben vundet DM-bronze (1946/47) samt DM-sølv i 1940/41 og 1939/40.

Fremad A. har i øvrigt to andre imponerende rekorder: De ar aldrig tabt en Europacupkamp. I sæsonen 1972/73 tabte man ganske vist pokalfinalen til Vejle, men da de samtidig var mestre valgte de mesterholdsturneringen, og Fremad  A. skulle møde albanske KS Besa Kavajë og det blev 0-0 ude og 1-1 hjemme og dermed albansk samlet sejr på udebanemål.

Den anden rekord: Fremad A. Har aldrig tabt en superligakamp til FCK. I den halve sæson, efterår 1994 vandt Fremad begge kampe med 3-2, men rykkede alligevel ud, men til gengæld havde de for første gang i 40 år vundet i ”Parken”.

Vi har haft en fin statistik, når det gælder FCR-Framad A, og vort første nederlag siden 21.04.2014 kom i sæsonens første opgør hvor vi tabte 0-1 i ”Ørnereden”. Vi er dog fortsat godt kørende i FCR-tiden og det skulle gerne fortsætte på søndag i Sundby. Den tredje kamp i træk i Sundby Idrætspark, der er renoveret med kunstbane, lysanlæg etc. Der er 7.200 pladser, heraf 2.500 siddepladser.

I september kom den første pokalkamp klubberne imellem, og vi vandt denne med 5-2 (Emil 3, Jessen 2).

Samlet ser det således ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Fremad Amager 30 7 5 18 37-55