Nu går det for alvor løs

I morgen drager FC Roskildes trup til Brabrand, hvor oprykkeren lægger græs til FC Roskildes premiere i NordicBet LIGA 2017/2018.

Det har været lidt en pose blandede bolcher i opstartens tre træningskampe. Holdet er ubesejret og har kun lukket to mål ind i de tre kampe - omvendt har spillet og den mentale tilstedeværelse ikke været 100% tilfredsstillende i alle kampene. Når det så er sagt, ved vi alle, at én ting er træningskampe og noget andet er turneringskampe, hvor der står point på spil.

Både spillere og cheftræner René Skovdahl glæder sig til at få taget hul på den nye sæson, så vi kan se, hvor vi står.

Roskilde vs Brabrand


Brabrand IF er stiftet i 1934 og har været med i divisionsfodbolden siden sæsonen  2003/04, og er efter oprykningen igen med i landets næstbedste række.

Brabrand IF har også håndbold, tennis og svømning på programmet, men fodboldafdelingen kom først rigtig på landkortet da man i 1999 ansatte den tidligere landsholdspiller, Lars Lundkvist, som træner og på fem sæsoner fik holdet fra den jyske serie 2 til 2.division.

Lars selv spillede 10 A-landskampe (1 mål) heraf otte for AGF og to for Skovbakken – denne klubs første og hidtil eneneste A-landsholdspiller, men han havde sluppet roret, da FC Roskilde i debutkampen den 1.august 2004 på hjemmebane tog imod Brabrand og måtte lide et smerteligt nederlag på 5-0. Også returopgøret den 16.april 2005 blev tabt på udebane med 2-0.

Holdopstillingen i denne første FCR-turneringskamp i historien var i øvrigt: Lars Bjerring (M), Claus Brandt, Jannick Larsen, Morten Petersen, Anders Koogi, Martin Sommer, Jonas Andersen, Martin Dybdahl, Brian Nygaard, Charlie Thannouki, Anders Dahl, Dion Knudsen, Jesper Nielsen og Morten ”Slagter” Nielsen.

Det skal i øvrigt siges, at holdet i ugen forinden havde spillet en pokalkamp mod Albertslund (vundet med 3-2) og netop Albertslund var nærmeste forfølger, da holdet rykkede op fra Danmarksserien.

De to næste møder kom i 1.division i sæsonen 2009/10 og her blev det til gengæld til to FCR-sejre, idet man 30/8 vandt hjemme med 3-2 (Jeppe Kjær, Stefan Schmidt, Jamil Fearrington) og 1/4 ude slog forstadsårhusianerne med 2-0 på mål af Casper Grønn og Anders Simonsen (spillede kun denne halvsæson i FCR, 14 kampe, 2 mål).

Samlet ser det derfor således ud:

  Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FC Roskilde - Brabrand 4 2 0 2 5-9

Spændende med de to oprykkere i de første to kampe idet vi næste søndag spiller hjemme mod Thisted.

- Bjørn Jensen