Nordjysk mastodont gæster Ørnereden

25. september 2018

Onsdag aften klokken 18:30 kommer nordjyske AaB på besøg i Roskilde Idrætspark, når vi tager hul på tredje runde af SydBank Pokalen. Efter søndagens fremragende sejr over Hvidovre IF bliver det en lidt anden opgave at skulle spille mod de tredobbelte pokalvindere og firedobbelte Danmarksmestre.

Sidste gang vi mødte AaB var i foråret 2016, hvor vi led et svigefuldt nederlag på 4-0 med en defensivt indstillet tilgang til kampen. Opgøret i kvartfinalen kom efter en flot pokalturnering, hvor vi startede ud med at slå Nykøbing FC i første runde, inden Jægersborg og siden Hobro IK blev ofre for Ørnenes kløer.

I ottendedelsfinalen kom de forsvarende mestrer fra FC Midtjylland på besøg. Det blev et gyseligt opgør, hvor vi med flydende kombinationer og det flotteste angrebsspil længe set slog de midtjyske kæmper med flotte 3-2.

De bolsjestribede nordjyder blev endestationen i 2016-udgaven af pokalturneringen. Dengang var pokalturneringen en klar prioritet for den daværende cheftræner Anders Theil og tropperne. I år er situationen en noget anden, da vi i øjeblikket kæmper hårdt i bunden af NordicBet Ligaen.

Begge hold kommer i fremragende form efter sejre i weekenden mod henholdsvis Hobro IK og Hvidovre IF. Med en stolt tradition i pokalturneringen er det ikke utænkeligt, at gæsterne – anført af veteranen Rasmus Würtz – formentlig har sat kursen mod Sjælland med det primære formål at vinde. Det skal vi have forpurret uden at det skal koste lemmer forud for søndagens ligakamp mod FC Helsingør.

Vel mødt onsdag aften til et brag af en kamp!

Dagens kampsponsor: Spar Nord

Roskilde vs Aalborg

Af Bjørn Jensen

AaB (Aalborg Boldspilklub af 1885) er stiftet 13. maj 1885 af engelske ingeniører, der var i færd at bygge den jydske jernbane – og det var selvfølgelig med cricket på programmet, og frem til 1899 hed den også ”Aalborg Cricketklub”, herefter Aaalborg Boldklub og siden 1902 med fodbold på programmet.

AaB har siden slutningen af 20érne været med i de højeste rækker i Dansk Fodbold, og det er derfor ikke mange gange vi har mødet AaB gennem tiderne. AaB er blevet danske mestre fire gange, mens var vundet pokalturneringen tre gange siden den blev indført i 1955. Første gang RB møder AaB er i en pokalkamp i Aalborg i 1963 – vi vandt overraskende 1-0 (se de selvstændige artikler) og  i turneringen blev det til én sæson i 3. division (1982) – hvor vi ved at slå netop AaB hjemme med 2-0 (mål af Anders Bo Hansen og Torben Nielsen) – rykkede op i 2. division seks runder før sæsonens afslutning.

Senere kom fire møder i sæsonerne 1985 og 1986 i 2. division.

FC Roskilde kom i sæsonen 2014/15 frem til ¼ -finalen i pokalen og mødte hjemme AAB – men tabte klart 4-0.

Nu står vi igen over for AaB onsdag aften og det bliver spændende at se om ”Løns’s” drenge kan drille superligaholdet fra det nordjyske.

Skematisk ser de otte hidtige opgør således ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - AaB 6 2 1 3 6-8