"Nille" stopper karrieren

2. juni 2019

Pressemeddelelse

Efter mere end 312 kampe har Anders "Nille" Nielsen besluttet sig for at stille støvlerne på hylden efter en lang karriere.

Den 30. juni udløber "Nille"s kontrakt med FC Roskilde og i den forbindelse har vores egen klublegende valgt at indstille fodboldkarrieren. Af to perioder er det blevet til 258 kampe for Ørnene, hvor "Nille" i hver eneste kamp har været en forgangsmand med sin gode indstilling og fight.

Beslutningen har været undervejs længe og var allerede på tale i vinters, da "Nille" dengang valgte at forlænge fodboldkarrieren og sin kontrakt med FC Roskilde for et halvt år. Den udløber altså nu, og i den forbindelse har "Hammeren fra Næstved" valgt at stoppe på toppen:

- Det har uden tvivl været en sindssyg svær beslutning. Hvornår er det rigtige tidspunkt at stoppe på og findes det overhovedet? Jeg tror faktisk ikke, at det tidspunkt findes - slet ikke når det har fyldt så meget i ens liv gennem mange år, siger "Nille".

Vi har haft den uomtvistelige glæde at have "Nille" i klubben af to omgange. Første gang han kom til FC Roskilde var helt tilbage i 2007, hvor en dengang 21-årig Anders Nielsen trådte sine spæde skridt som Ørn.

Helt frem til 2013 var "Nille" således at finde i FC Roskilde, inden han de efterfølgende to år tørnede ud for HB Køge. Men Domkirkebyen kaldte igen og med indgangen til 2015 var han igen at finde i lyseblåt.

I løbet af de utrolige fjorten år "Nille" har kæmpet på de højeste hylder i Danmark, har han primært været at finde som venstreback. Man har sjældent været i tvivl om hvor på banen han var. Med en opsang til holdkammeraterne eller en mindre klage til dommeren har hans stemme altid været tydelig. Endnu mere tydelig har hans udtryk på banen været.

Fra starten viste "Nille" en stor energi og et bomhårdt venstreben gav ham tilnavnet "Hammeren fra Næstved", der indikerede at han - uanset om forsøget ramte målet eller gik forbi - altid tordnede igennem, når der blev skudt på mål.

Desuden har "Nille" altid haft en stor rolle i omklædningsrummet. En personlighed, der i tykt og tyndt har været et sandt forbillede for såvel unge som gamle holdkammerater. Og både med- og modspillere sendes også en kærlig tanke:

- Jeg vil gerne sige et kæmpe tak til alle de mennesker, som har krydset min vej gennem årene! Medspillere som modspillere, trænere, ledere, frivillige, venner og familie - I har hver og en gjort det her til en uforglemmelig rejse, slutter Anders Nielsen.

Men nu er en æra slut. Vi siger vemodigt, men stolt, farvel til en af de allerstørste i FC Roskildes historie. En mand, der har sat sig solidt på kamprekorden og sent bliver glemt. Tusind tak for alt til Anders "Nille" Nielsen. Al held og lykke fremover!

Anders "Nille" Nielsen, der altid har kæmpet for holdet med brystkassen helt fremme og vist stor vilje og engagement, har vagt at stille fodboldstøvlerne på hylden.