Ændring i set up på 1. divisionsholdet

Pr 1/7-2016 er der lavet en række ændringer i setuppet omkring FC Roskildes bedste mandskab i 1. division.

Hidtil har Anders Theil været cheftræner, Rasmus Monnerup first team coach og Michael Winter assistent samt U19-træner. Efter en grundig evaluering af sidste sæson, er det blevet besluttet at ændre i setuppet, for at optimere forholdene omkring førsteholdet, således at der bliver bedre muligheder for at skabe resultater samt være mere tydelige i det, vi gerne vil.

Det betyder at Anders Theil nu bliver manager, som man kender det fra England. Anders har sammen med Bo Tue Knudsen varetaget mange af de opgaver, som han nu også officielt får ansvar for, da FC Roskilde ikke har haft en sportschef eller sportsdirektør, men der er hele tiden kommet flere opgaver til, som kræver fokus. Det får Theil nu tid til – stadig i tæt samarbejde med Bo Tue Knudsen.

Derfor vil strukturen fremover være sådan, at Anders Theil skal varetage alle opgaver omkring 1. divisionsholdet samt sikre sammenhængen med vores dygtige U-hold.

Samtidig skal det også frigive Theil til at være observerende til træning, og dermed gøre det muligt hele tiden at have overblikket og hjælpe holdet og den enkelte spiller.

Manager Anders Theil siger om ændringerne: ”I bund og grund bryder jeg mig ikke om titlen ”manager”, men omvendt har FC Roskildes udvikling også gjort, at vi er nødt til hele tiden at optimere, og se på hvilke muligheder vi har. I og med vi ikke har en sportschef eller sportsdirektør, er det vigtigt at vi er tydelige omkring hvem, der gør hvad i klubben. Vi har rykket os fantastisk meget de seneste 2-3 år og vi er sikre på, at dette er endnu et skridt i den rigtige retning. Det giver os mulighed for at bruge alle de kompetencer, vi har i teamet omkring holdet og klubben".

I praksis vil det betyde at Theil blandt andet får følgende opgaver:

• Sportslig ansvarlig – ansættelse af spillere, stab og folk omkring holdet
  • Udarbejdelse af en overordnet spillestil i tæt samarbejde med trænerteamet
  • Ansvar for det organisatoriske vedrørende klubbens førstehold
  • Samarbejde med ungdomsafdelingen
  • Kampudtagelse og kampafvikling i tæt samarbejde med trænerteamet

Ændringen betyder ligeledes at Rasmus Monnerup fortsætter som first team coach, men med et større ansvarsområde, som blandt andet bliver:

• Ansvarlig for planlægning og gennemførsel af træning
  • Ansvarlig for spillestil
  • Videoanalyse, videoevaluering, individuel feedback samt individuel træning
  • Kampudtagelse og kampafvikling i tæt samarbejde med manager og assistenttræner

Endelig betyder det også at Michael Winter får et større ansvarsområde, sideløbende med at han er cheftræner for U19. På den måde sikrer vi sammenhæng og kontinuitet i klubben. Michael kommer blandt andet til at have følgende opgaver:

• Planlægning og gennemførsel af træning sammen med first team coach
  • Individuel træning
  • Scouting
  • Udtagelse af U-spillere til træning med førsteholdet
  • Kampudtagelse og kampafvikling i tæt samarbejde med manager og first team coach

Vi er i FC Roskilde sikre på, at ændringerne kommer til at betyde en mere professionel tilgang, og dermed i sidste ende et bedre output – nemlig gode resultater.