Målfest, perlemål og tre point

Når altid lynende farlige Christian "Greko" Jakobsen laver to mål og en assist, ville det normalt være en indsats, der tiltrækker overskrift og det meste fokus i et kampreferat - men ikke i dag. For selvom "Grekos" indsats igen var flot og effektiv, så blev det nu alligevel Simon Richter, der stjal billedet, da han lavede et sandt perlemål, som man sjældent ser. Det var nemlig et vaskeægte saksespark og endda udført til perfektion, så selv den gode Zuma må "løfte på hatten".

Man glæder sig allerede til at se videoen med højdepunkter, som kommer i løbet af et par dage.

Kampen startede ellers med lidt af et chock for "De lyseblå" - der var kun spilllet tre minutter, da AB's Nichlas Rohde bryder igennem og banker bolden på overliggeren. Men herefter stod der FC Roskilde på resten af 1. halvleg og allerede efter 13 minutters spil kom første scoring, der varslede en god dag for Roskilde på Gladsaxe Stadion. Indkast fra Simon Richter til Fetai, der tager bolden med sig og med en genial stikning i dybden splitter han AB-forsvaret og sender "Greko" alene afsted - "Greko" sender bolden fladt og præcist ind i netmaskerne helt ude ved den modsatte stolpe.

Blot tre minutter senere driver Mark Leth bolden fra højre side og ind i banen - spiller den ud på venstre kant til den fremstormende Anders Nielsen, der slår et fladt indlæg mod forreste stolpe - her dukker "Greko" op og med en kontrolleret inderside udplacerer han Jannich Stork i AB-målet.

Stadionuret viser 26 minutter, da kampens perlemål bliver sat ind. Richter driver bolden fra højre side og ind i banen mod mål - først forsøger han sig med et lidt forkølet skud med venstrebenet - bolden springer i spil igen og lander mellem "Greko" og Richter - Richter råber, at "Greko" skal lade bolden være, hvorefter Richter så vælger at sakse bolden helt op i krogen. En dejlig positiv tilgang til spillet og tro på egne evner. Pragtfuldt at være vidne til.

Og for at fuldende er super effektiv 1. halvleg slutter Bajram Fetai af med en scoring til 0-4, da der er spillet 33 minutter. Igen er Richter og "Greko" indvolveret - spillet foregår i højre side - flot kombinationsspil - "Greko" slipper igennem og slår et dejligt "følt" indlæg til modsatte stolpe, hvor Bajram har placeret sig helt rigtigt, så han kan løbe mod bolden og heade den i nettet til pausestillingen 0-4.

Det er vel egentlig ikke for meget at sige, at alle fire mål var ret flotte.

AB kom bedre ud til 2. halvleg og lagde et bedre pres på FC Roskilde - det var egentlig unødvendigt, at lukke AB ind i kampen igen, men sådan går det nogle gange, når man fører så meget - så tidligt i kampen.

Efter 49 minutters spil får FC Roskilde-forsvaret ikke ekspederet bolden langt nok væk - efter en dødbold - og bolden lander foran AB-anfører Simon Bræmer, der resolut sætter en hård inderside på bolden, der suser ind bag en chanceløs Frederik Vang. Ja, faktisk igen en flot udført scoring.

Det tog dog blot fem minutter for FC Roskilde før holdet tilspillede sig endnu en chance - den blev flot udnyttet og her blev kampen reelt helt lukket. Bolden spilles op til Bajram Fetai, der viser sin dejlige teknik og sit store overblik, og laver sin anden assist i kampen ved en helt perfekt timet stikning i dybden til den fremstormende Mark Leth Pedersen, der løber fra forsvaret og sikkert udplacerer AB-målmanden. Tjah... igen en rigtig flot scoring.

Efter 67 minutters spil får AB pyntet på resultatet, da den kort forinden indskiftede U/19-spiller, Rasmus Arildsen scorer til 2-5.

Selvom tempo og kvalitet herefter gik lidt ned, var der dog alligevel et par løse tilbud i begge ender - men uden at nogle af dem kastede mål af sig.

Så det var en sand fornøjelse af være til fodbold på Gladsaxe Stadion i dag, for der var - udover den helt vitale sejr og dermed de tre point til kontoen - en masse mål og endda en masse flotte mål, krydret med et vaskeægte perlemål.

Øverste billede: Simon Richter i aktion, hvor han laver et perlemål til 0-3, da han - ved et perfekt udført saksespark - sender bolden ind helt oppe i krogen. Nederste billede: En glad Simon, fotograferet på vej til omklædningsrummet lige efter kampen, der smiler over hele ansigtet.

Kampfakta


AB - FC Roskilde 2-5 (0-4)

Søndag, den 26. april 2015, kl. 15.00

Gladsaxe Stadion

Tilskuere: 742

Dommer: Chris Johansen

Linjedommere: Troels Nøhr Jespersen & Frederik Bak

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richer

Stefan Hansen

Anders Møller Christensen

Anders Nielsen

Nikolaj Hansen (anfører)

Morten Bertolt

Mark Leth Pedersen

Andreas Lissau

Bajram Fetai

Christian "Greko" Jakobsen

 

Kampforløb:

13' 0-1   Christian "Greko" Jakobsen (FCR)
16' 0-2   Christian "Greko" Jakobsen (FCR)
23' Advarsel   Rasmus Hansen (AB)
26' 0-3   Simon Richter (FCR)
33' 0-4   Bajram Fetai (FCR)
49' 1-4   Simon Bræmer (AB)
54 1-5   Mark Leth Pedersen (FCR)
67' 2-5   Rasmus Arildsen (AB)
69' Advarsel   Anders Møller Christensen (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
45' Stefan Hansen Ferdinand Bangsgaard
63' Simon Richter Kristian Geertsen
81' Mark Leth Pedersen Pierre Larsen

 

Ikke benyttede spillere:

Mads V. Petersen

Robert Larsen