Mistede 3. pladsen efter dramatisk afslutning

9. april 2017

Efter det ærgerlige og unødvendige nederlag i onsdag til Vejle Boldklub, var det dagen, hvor FC Roskilde skulle vise, at de var tilbage på sporet igen. Ved kampstart viste det danske forår sig fra sin smukkeste side, og den dejlige bane på Helsingør Stadion inviterede til teknisk fodbold - og det ved man begge hold kan håndtere, hvis de har fået "de rigtige ben ud af senden".

Og det var der specielt én spiller, der havde - nemlig FC Helsingørs Mads Aaquist, der med et perlemål dybt inde i overtiden afgjorde kampen.

Højdepunkter:

4' - FCR får ikke clearet efter dødbold - afslutningen bokser Schram til hjørnespark.

14' - Lindberg tryllet på højrekanten - slår et fladt indlæg, Stefan Hansen tackles i skudøjeblikket.

21' - Ricki Olsen afslutter fra kanten af feltet - Schram må ud i fuld længde og bokse til hjørnespark.

25' - FCR er tæt på at komme afgørende fri midt foran målet - men Helsingør kaster ned for at blokere.

31' - Helsingør bryder igennem efter et boldtab fra FCR - igen må Schram agere sidste redningsplanke med en dobbeltredning.

36' - Emil Nielsen misbruger en stor chance alene foran mål.

40' - André Riel direkte på frispark - igen er Schram på pletten.

FC Roskilde pressede på for en sen scoring inden pausethéen - men det lykkedes ikke og en målløs 1. halvleg blev fløjtet af. Der var chancer i begge ender, men FC Helsingør var de farligste, men kunne ikke passere en velspillende Frederik Schram.

PAUSE

48' - Stender mister bolden i opspillet og Helsingør får en hurtigt omstilling, der ender med en lidt forkølet afslutning, som Schram får slået væk fra mål.

53' - Anders Holst skades og taber bolden - FCR får en omstilling, der efter flere afleveringer ender hos Lindberg. Der er dog ikke saft og kraft nok i afslutningen, der uden problemer pilles af Mikkel Bruhn i Helsingørmålet.

66' - Langskud fra Valon, men over mål.

90' - Mikkel Nøhr bliver væltet omkuld i feltet, men dommerens fløtje er uforståelig tavs. I presselogen blev der af Helsingørfolk mumlet "den tør han ikke fløjte på udebane så sent i kampen".

92' - Mads Aaquist, der netop var blevet udrådt til FCH's "man of the match", kvitterede for æren ved at banke bolden helt op i målhjørnet til 1-0 og lukkede kampen.

Det blev en kamp, som godt kunne have endt med pointdeling, uden nogen af holdene kunne være utilfredse. Men FC Roskilde var ikke sådan rigtig farlige i dag. Så hvis der skulle være en vinder, var FC Helsingør nok den rigtige.

Kampfakta

FC Helsingør - FC Roskilde 1-0 (0-0)

Søndag, den 9. april 2017, kl. 13.45

Helsingør Stadion