Mission accomplished

Som det så ganske rigtig stod på FC Roskilde Fan Clubs store flotte banner... det er nu ganske vist, at FC Roskilde også i næste sæson spiller i 1. division.

Nu er spørgsmålet bare, hvor den endelige placering bliver. Vi har selv mulighederne for at afgøre om det. Og hvis alt går vores vej, kan det faktisk blive til en 5. plads. Det havde ingen vel lige set komme, da vi gik på vinterpause.

I dag var vejret perfekt til en god gang fodbold - og det blev det også. Tempoet var ikke helt i top, men der blev kæmpet bravt fra begge holds side - for begge hold havde noget at spille for. Det første kvarter bød på lidt stillingskrig og et par løse muligheder i begge ender af banen.

Efter 15 minutters spil kom den første scoring til FC Roskilde efter flot opspil. Anders "Nille", Nielsen, der var lidt tvivlsom inden kampen, grundet et slag på hoften i Vendysysselkampen, kaster et langt indkast - Anders Møller forlænger til Bajram, der får afsluttet - målmanden, unge Jeppe Højberg, der er udlejet fra Esbjerg og inde omkring U21-landsholdet, halvklarer hvorefter Mark Leth, der har leveret et rigtig flot forår med både mål og hårdt arbejde, dukker op og sender bolden i netmaskerne. Et rigtig fint mål!

29 minutter var spillet, da FC Fredericia viste tænder. Klumpspil gav et hjørnespark og på den efterfølgende chance måtte Frederik Vang ud i fuld længde for at afværge en udligning.

Et par minutter senere var FC Roskilde tæt på igen - denne gang var det Bajram Fetai, der ville gøre Simon Richter kunststykket efter med et saksesparksmål. Bajram udførte det også flot, men desværre smuttede bolden tæt over mål.

FC Fredericia kom bedst ud til 2. halvleg og kørte hårdt på med tre langskud i de første ti minutters tid. Men selvom FC Fredericia havde en del af spille for, var det alligevel som om, at FC Roskildes sejr aldrig sådan rigtig var i fare, da først det første mål blev sendt i kassen.

Bajram var i fin form og viste mange fine tekniske detaljer, efter at han har siddet over de seneste to kampe med karantæne. Efter 60 minutters spil er han på spil igen. Efter et flot opspil - Leth til Richter, der stikker den frem til Bajram, vender han og forsøger at placere bolden - men desværre bliver den en smule overplaceret og suser lige forbi trekantssammenføjningen. Flot detalje!

Uret i Roskilde Idrætspark viser 79 minutter, da kampen lukkes definitivt efter et dejligt mål. Igen er både Richter og Bajram med i situationen. Richter sender bolden frem til Bajram, der vender med bolden og lynhurtigt opfatter en god afleveringsmulighed - han "prikker" den til højre hvor indskiftede Robert Larsen er smuttet afsted. Robert tager bolde flot til sig og udplacerer målmanden i Fredericiamålet, helt ude ved modsatte stolpe. Smukt opspil, hvor Bajram igen kan notere sig en "assist" - og en smuk afslutning af Robert til slutresultatet 2-0.

Overlevelse i 1. division er nu en realitet - stort tillykke til gutterne, trænere og ledere for den flote præstation!

MISSION ACCOMPLISHED!

Kampens to matchvindere - Mark Leth Pedersen og Robert Larsen - her foran fanklubbens flotte banner "Mission accomplished".

Kampfakta

FC Roskilde - FC Fredericia 2-0 (1-0)

Søndag, den 24. maj 2015, kl. 13.00

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1042

Dommer: Casper Thorsøe Jr.

Linjedommere: Henrik Malmberg & Søren Lehmann

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richter

Stefan Hansen

Anders Møller Christensen

Anders "Nille" Nielsen

Nikolaj Hansen (anfører)

Morten Bertolt

Bajram Fetai

Jesper Bech

Christian "Greko" Jakobsen