Michael Jørgensen er gået i kamp-mode

I morgen står Michael Jørgensen i spidsen for FC Roskilde for første gang i en pointgivende kamp. Vi har derfor taget en snak med vores cheftræner forud for lørdagens hjemmekamp – og der er ingen tvivl om, at han glæder sig og er spændt.

“Jeg er sindssyg spændt. Jeg fornemmer sådan en stilhed før stormen. Jeg kan mærke at jeg selv og spillerne begynder at gå i turneringskamps-mode. Alt hvad vi har lavet hidtil, har handlet om at komme tættere på hinanden – tage mere ansvar, byde ind med mere. Alt har handlet om vores træning og dét at være sammen som gruppe. Jeg har brugt meget lidt tid på de her træningskampe. Jeg har brugt mest tid på at se alle spillerne i kampsituationer – uden at det skulle være i det endelige produkt, fordi alle har skulle spille og jeg har skiftet en del. 

Jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke har stillet med det hold, som jeg stiller med på lørdag. Ikke på noget tidspunkt – heller ikke forleden mod AB. Det handler ikke om, at jeg ikke vil give noget væk. Det handler om, at der skulle prøves nogle ting af, som måske kan lykkes hen ad vejen, som jeg var nødt til at få svar på. Jeg føler mig meget, meget sikker på, hvordan jeg skal gribe kampen an og hvad jeg skal gøre.

Det eneste der kan gøre mig en smule – ikke tvivlende og ikke usikker – men give mig en smule, du ved, tiden vi har været sammen. 

Jeg kunne sagtens få et hold til at stå ordentligt på en fodboldbane, og hænge nogenlunde samme. Det ville give nogle sejre, det ville give nogle uafgjorte og det ville give nogle nederlag. Men når jeg kigger på tabellen, og kigger på, hvad vi skal opnå – top 6, som vi går benhårdt efter, og giver et skud – så er man nødt til at blive bedre. 

Vi er der ikke 100% endnu, men vi er nok til lørdag, og derfor gror vi bare ind i at blive bedre, bedre og bedre. Til at være mere kreative, mere opfindsomme, farligere, dygtigere – til at afgøre fodboldkampe, skabe fodboldkampe. Er vi ikke det, så vil resultaterne blive svingende. Bliver man stille og roligt bedre, og arbejder med at skabe det, så kan man vinde igen, igen og igen.

Det er jo ikke en hemmelighed, at vi skal vinde 9-10 kampe ud af 13 mulige. Så det nytter ikke noget, at man står med 4-5 sejre, lidt uafgjorte og egentlig klare det hæderligt og ligger fint i midten - for det ender vi ikke i top 6 af. Der er en god håndfuld hold vi skal hente og gå forbi. Om man kan nå på så kort tid at få et hold til at blive markant bedre end de andre, det et det jeg er lidt spændt på.

Havde jeg haft en hel sæson, så er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg kunne rykke op med den her trup. Overhovedet ikke, ikke et sekund i tvivl om, at jeg kunne rykke op med de her drenge. Det ville ikke være fra start, men det ville stikke af efter en jævn start. Men det ville også være over en lang sæson, hvor man ikke havde skaffet sig selv et dårligt udgangspunkt ved at tabe de første kampe. 

Men nu er der bare kun 13 kampe, og det er dét der er spændende - det er dét der er sindssyg spændende. Jeg glæder mig til på lørdag. Jeg kan mærke, at vi så småt er gået i kamp-mode."

FC Roskilde møder lørdag FA 2000 i forårets første kamp.