Maksym Fitel ny spiller i FC Roskilde

Den ukrainskefødte Maksym Fitel (f. 1999) bliver ny spiller i FC Roskilde. Han har underskrevet en kontrakt, der løber året ud.

Christian Lønstrup kender den centrale midtbanespiller fra tiden i FC Helsingør, hvor Fitel de første måneder af sæsonen forsøgte at få spilletid på nedrykkernes 1. Divisionshold. Efter Lønstrup stop blev der ikke skelet meget til den unge tekniker, som nu er taget med til FC Roskilde.

”Mine styrker som midtbanespiller er klart på bolden. Jeg er teknisk god og har et godt drive frem i banen. Derfor kommer jeg frem til mange chancer og bliver farlig for modstanderen. Drengene har taget godt imod mig, og lige nu er målet bare at komme godt ind på holdet og få nogle minutter, hvor jeg kan vise, at jeg knokler hårdt.” siger Fitel selv.

Med en fortid på FC Nordsjællands talentakademi er Fitel vokset op med bolden for sine fødder. Som 2-årig kom han med sin familie til Danmark fra Ukraine og slog først sine folder i Frederikssund IK, inden han som 14-årig startede fodbolduddannelsen i Farum hos FC Nordsjælland. Her spillede han indtil februar måned 2018, hvor han skiftede til Vejle Boldklub for at jagte mere spilletid på førsteholdet.

Det rakte desværre ikke til nogle minutter i NordicBet LIGAEN, men Lønstrup så en stor stjerne i ham, da han fik muligheden for at træne med i Helsingør, hvor han har været på et kort ophold siden juli måned.

Som central midtbanespiller kommer Fitel i første omgang til at bidrage til en bredere trup, hvor konkurrencen om pladserne skal styrkes. Vores nye cheftræner ser en stor stjerne i det lovende talent:

"Han er med til at give os noget kvalitet på bredden, men kan sagtens gå ind i en startelleve, hvis der bliver behov for det (...) Han kan give kvalitet og hæve vores træningsniveau" siger Christian Lønstrup om den nye midtbanespiller

Fitel sad allerede på bænken i søndags, da vi slog Hvidovre IF 3-0. Han har i første omgang underskrevet en kontrakt, der løber kalenderåret ud.