Lønstrup: "Vi har forbedret os siden sidst vi mødte Viborg"

3. maj 2019

Af: Alfred Winther Groth

På søndag triller holdbussen til Viborg, hvor rækkens nuværende nummer to venter. Det er et hold, vi har gode erfaringer med. I denne sæson er det blevet til en sejr på hjemmebane og et nederlag i Christian Lønstrups første kamp som cheftræner for FC Roskilde. Med en samlet målscore på 5-4 i vores favør. Men selvom det på papiret er starten på et par svære kampe, er der en snært af optimisme at spore hos Lønstrup:

• Det kan sagtens blive en fordel, at vores program sæsonen ud er fyldt med svære modstandere. Vi har før vist, at vi sagtens kan spille op med dem og spillerne bliver måske en smule mere tændte, når det er de helt store hold. Samtidig skal de andre bundhold møde hinanden i weekenden – og det er ikke alle, der kan få point, når de mødes indbyrdes, siger Manager Christian Lønstrup.

Meget godt siden sidst

Siden sidste gang vi spillede mod Viborg og led et knebent 3-2-nederlag, er der løbet meget vand under broen. Vi har eksempelvis tidoblet vores point og har generelt set stærkere ud, end vi gjorde i starten af efteråret:

• I forhold til da vi sidst spillede i Viborg, synes jeg, at vores DNA er blevet tydeligere. Der er også en del spillere, der er steppet markant op. Vang er tilbage, Bruus er blevet markant bedre i forhold til det relationelle og i sine afslutninger mens Younes også er kommet tæt på. Jeg synes, at vi er blevet bedre på bredden,
  • Dengang var jeg ikke i tvivl om, hvem jeg skulle starte med. Men nu kan vi godt spille uden Nøhr, Vallys og Thygesen. De spillere, der var i periferien har udviklet sig det sidste halve år. Det er vel den største forskel. Vi er på mange måder blevet et mere modent hold. Vi er blevet bedre på mange parametre og vi har flere muligheder i vores spil.

Af samme grund frygter Lønstrup heller ikke ligefrem kampen. Der er blevet tilføjet mange facetter. Det har også været meget tydeligt i ugens løb, hvor spillerne har knoklet som piskede til træning. Samtidig er Robert Larsen igen klar til kamp efter at have overstået sin karantæne, mens Frederik Schram ligeledes er kampklar:

• Vi ser skarpe ud. Vi har trænet rigtig godt i den her uge. Vi kommer fra en sejr og to uafgjorte – og det er ikke så dårligt, selvom jeg har været lidt kritisk, da jeg synes, vi smed sejren i sidste kamp. Alt i alt ser det fint ud,
  • Så vi kan vælge fra alle hylder, hvilket er en af grundene til, at vi har trænet så godt i den her uge. Spillerne ved godt, at de skulle give mig nogle gode sidstehåndsindtryk i forhold til en lineup.

Ny kamp i horisonten

Det er dog ikke helt glemt, at der allerede onsdag venter endnu en kamp, hvor turen går til Næstved. Derfor har trænerteamet også i løbet af ugen forsøgt at docere træningerne lidt, så dem der ikke var helt klar, har haft en mulighed for at restituere. Det vil formentlig også være tilfældet søndag, for som Lønstrup siger det:

• Jeg er også et sted, hvor vi kun skal bruge dem, der 100 % klar rent fysisk. Vi kan ikke bruge dem, der kun er næsten klar, slutter Christian Lønstrup af.

Det bliver en spændende kamp søndag, hvor meget er på spil – og drengene skal levere på højt niveau for at få et ønsket resultat med hjem. Men det ved vi jo, godt kan lade sig gøre.

Roskilde vs Viborg

Af Bjørn Jensen

Viborg Fodsports Forening er stiftet 1.april 1896 – men med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet – og først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3.division. Her kom RB 1906 imidlertid i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, mens Viborg FF kom med året efter. Siden har vi nu i 20. sæson stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70érne været en tur i DS, men jo i modsætning til Roskilde også år i landets bedste række.

Den første kendte profil i Viborg var Finn Døssing – en virkelig stærk ”target-spiller”, der i 1963 fik en enkelt kamp på U-landsholdet inden han i perioden 1964-67 spillede i Dundee United – med stor succes – sammen med Mogens ”Big Mo” Berg fra B 1909 og Örjan Persson fra Gøteborg-klubben, Örgryte IF.

I FCR’s debutsæson i 1.division i 2008/09 blev det til to gange 2-0 med alle fire mål scoret af Jeppe Kjær.

Hverken RB 1906 eller FCR har nogensinge mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja , så er de fortsat foran, mens det står stort sige lige i FCR-tiden.

Det er unægteligt top mod bund, men sidste gang på hjemmebane i Ørnereden (oktober 2018) blev det en overraskende sejr på 3-1 på to mål af Nicolaj Vallys samet et af Emil Nielsen - for øjnene af 1.599 tilskuere – det må gerne ske igen.

Den samlede statistik ser derfor sådan ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB1906 - Viborg 29 6 10 13 37-50