Lønstrup: Rutinen bliver udslagsgivende

5. april 2019

Af: Alfred Winther Groth

Søndag står den nok engang på spænding i topklasse og et ekstremt vigtigt opgør i Ørnereden. Med sidste weekends nederlag er vi igen en del af bundstriden. Selvom det ligefrem ikke er noget nyt, huer det bestemt ikke Christian Lønstrup:

"Sidst kamp var udslagsgivende for, hvad vi skal fokusere på resten af sæsonen. Vi valgte at fokuserer på bunden – og det må vi så gøre fremadrettet. Der er stadig ni kampe og 27 point at spille om – hvilket er det samme, som vi har nu. Så det er langt fra afgjort. Men vi har været vant til at være en del af bundstriden, så vi arbejder som vi hele tiden har gjort", siger Lønstrup.

Forårets første modstander i Ørnereden bliver Silkeborg IF, der kommer på besøg i fortet. Vores kære hjemmebane har nemlig udviklet sig til et fort, siden Lønstrup og Bredal kom til. Selvom måske banen ikke perfekt, og har givet udfordringer det seneste år, så er duoen endnu ubesejret i vores hule, hvor det er blevet til 15 point i syv kampe.

"Siden jeg startede, har vi haft en rigtig god hjemmebanestatistik. Og det skal vi følge op på. Vi kan måske drage fordel af, at Silkeborg er vant til at spille på en rigtig god bane – og vores ikke ligefrem er den allerbedste", fortsætter Lønstrup.

Underdogs med chancer

Og selvom ”Løns” ikke ligefrem udnævner os som favoritter, så mener han stadigvæk, at vi har en god chance for at hente point søndag eftermiddag:

"Søndagens kamp mod Silkeborg er ikke sværere, end da vi spiller mod Helsingør. Og vi har jo også vist, at vi godt kan slå alle hold – specielt på hjemmebane. Vi er ikke favoritter, men i efteråret skulle vi også møde nogle svære hold på hjemmebane, der lå helt i toppen og det håndterede vi faktisk ret godt. Det er jeg også ret fortrøstningsfuld om, at vi kan igen", siger den Lønstrup, der i ugens løb fik ny titel af Manager og fortsætter om bundgyset: "det er også positivt, at vi har alle til rådighed – specielt dem, der har rutine. Det bliver helt sikkert rutinen, der bliver udslagsgivende i de her kampe: At man har stået på banen med sådan et forventningspres før. Det er noget man lærer med tiden. Så det er vigtigt, at vores rutinerede spillere tager ansvar – og det er noget, vi har snakket om her i ugen op til."

Det er svært ikke at komme ind på den situation, som klubben har befundet sig i de sidste par uger. Det hele kulminerede, da klubben i fredags blev økonomisk reddet med stor hjælp fra en række lokale erhvervsfolk og privatpersoner fra Roskilde. Den forløsning har også været til at tage og føle på på træningsbanen:

"Der er sket meget rigtig mange ting de sidste par uger, og at der er faldet mere ro på kulisserne gør, at der falder mere ro på til træning. Det kan godt være, at jeg snakkede om, at uroen ikke skal være en dårlig undskyldning, da vi tog til Helsingør, men man har jo oplevet nogle spillere, der har været meget tæt på at miste deres job. Og nu er vi kommet over den hurdle, og så tager vi tingene derfra", slutter Lønstrup af.

Til søndagens kamp vil der foruden god fodbold også være hoppeborg fra Pattegrise.dk samt minifodboldbaner og lækre flæskestegssandwich fra Ronaldos. Vel mødt til en fremragende eftermiddag i Rådmandshaven!

Dagens kampsponsor: Roskilde Kommune

Roskilde vs Silkeborg

Af: Bjørn Jensen

Silkeborg I.F. har flere idrætsgrene på programmet og er stiftet forholdsvis sent (26. april 1917, og har dermed nu snart 102 år på bagen.

Silkeborg havde huseret mange år i den bedste jydske række inden det blev til JM i 1960, men først året efter lykkedes det via den daværende kvalifikationsturnering (4.division – eksisterede 1959-65) at komme med i 3.division i 1962.

Det blev dog et kort ophold med nedrykning til følge, men med hjemmesejr over RB 1906 på 2-0. I efteråret tog RB’erne dog revanche på hjemmebane og vandt med 6-2. SIF sluttede sidst (nr.12) , RB 1906 som nr.7.

RB møder i øvrigt næste gang Silkeborg i 1977 – taber begge kampe (1-4 hjemme og 1-2 ude) men det er jyderne, der må rykke ned alligevel, og det var året inden domkirkebyens stolte sønner spillede sig op i landets næstbedste række sammen med Herfølge og Viborg.

I 1966 fik turneringerne ny struktur. 3.division blev opdelt i en øst- og en vestkreds og Danmarksserien kom til. Silkeborg vandt vestkredsen og kom dermed i 3.division. Herefter kom år med op- og nedrykninger inden man i 1982 vandt DS, kreds 4. Samtidig indførte man betalt fodbold og i sæsonen 1988 var man pludselig i landets bedste række.

Kulminationen  kom i sæsonen 1993/94 med det første (og hidtil eneste) Danmarksmestskab med den senere landstræner, svenske Bo Johansson i spidsen. Endvidere vandt klubben DBU’s Pokalturnering i 2001 med finalesejr på 4-1 over AB. I 1998 blev det til en sølvmedalje og såvel 1995 som 2001 indbragte bronze.

Der mange kendte profiler fra SIF men ikke mindst Rajko Lekic, der jo opnåede 40 kampe på to sæsoner (2012/13 og 13/14) for FC Roskilde med 19 mål til følge, kan vi huske her i domkirkebyen.

Den første kamp i denne sæson var 19. august i Roskilde hvor Silkeborg kunne drage hjem med en sejr på 1-0 i overværelse af 775 tilskuere, mens den næste er for fem uger siden hvor vi for øjnene af 2.873 tilskuere tabte 3-1 (Emil Nielsen).

De hidtil kun 19 indbyrdes opgør er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB1906 - Silkeborg IF 12 3 3 6 17-20
FC Roskilde - Silkeborg IF 7 0 1 6 8-19
I ALT 19 3 4 12 25-39

Med andre ord: Vi har aldrig med FCR vundet over Silkeborg – det skal der laves om på i week-enden!