Lønstrup: Meget bliver afgjort søndag

27. april 2019

Af: Alfred Winther Groth

På søndag kommer Hvidovre IF igen på besøg i Ørnereden. Og der lagt op til et vigtigt og altafgørende brag, der kan komme til at definere resten af sæsonen. Som stillingen er lige nu, har vi kun fem point ned til Thisted IF på rækkens sidsteplads, fire point til FC Helsingør på den anden nedrykningsplads og et point til netop Hvidovre IF på den sidste placering lige over nedrykningsstregen.

Derfor kan vi på søndag tage et ufatteligt vigtigt skridt væk fra bundstriden, hvis de rigtige resultater flasker sig:

"Hvis vi slår Hvidovre – og Helsingør samtidig taber mod Silkeborg IF – så begynder vi lige pludselig at kunne tage den lidt mere med ro og frygte nedrykningspladserne lidt mindre. På den måde bliver meget afgjort og resultatet kan definere resten af sæsonen", siger manager Christian Lønstrup og fortsætter "Men det kræver at vi er klar fra start og kan levere i alle 90 minutter. Er vi det, har vi vist, at vi kan slå alle holdene i rækken. Men også tabe til alle, hvis vi ikke er klar."

Derfor bliver det også uhyre vigtig, at stort set alle mand i truppen er kampklar og skadesfrie. Foruden langtidsskadede Andreas Hermansen så er Mikkel Nøhr den eneste, der formentlig ikke er klar til søndagens trup. Efter han rev sin skulder af led mod Nykøbing FC, er han fortsat et stykke fra at være kampklar.

Ikke historieløs – men uden historisk betydning

Men det bliver formentlig heller ikke en kamp, hvor Nøhrs spidskompetencer kommer i spil. De sidste to kampe, vi har spillet mod Hvidovre har nemlig handlet om meget andet end kønt spil.

Lønstrup: "De to kampe mod Hvidovre er nok noget af den grimmeste fodbold, vi har spillet i sæsonen – men paradoksalt nok, har vi også vundet. Men de er et svært hold at spille mod, fordi de bruger meget fysik og mange indlæg. Derfor har kampene handlet mere om fight end finesse."

Der venter dog en ny kamp søndag, hvor alt igen kan ske.

Lønstrup "Det bliver en kamp, der får sit eget liv. At vi har slået dem to gange i sæsonen kan vi ikke bruge til så meget, for det er kampen på søndag, der gælder. Derfor kommer det heller ikke til at betyde så meget, at bane- og vejrforholdene kommer til at minde meget om da vi spillede derinde."

Sejren skal kriges hjem

Men én ting, der i hvert fald er sikkert er, at vi kan se frem til en kamp i Ørnereden, hvor tændingen vil være på sit højeste – og der ikke er tvivl om, at Ørnene vil gøre alt for at hente en sejr.

"Vi har lige nu en trup, hvor næsten alle mand er klar. Og det er vigtigt for hvordan vores udtryk kommer til at blive. Jeg skal finde ud af, hvordan vi skal se ud oppe foran hvor Morten, Bruus og Emil hver især bidrager med noget forskelligt. Men først og fremmest skal vi være klar til at slås for sejren", slutter Lønstrup af.

Kampen fløjtes i gang klokken 13:45 i Roskilde Idrætspark, hvor vi glæder os til at se så mange som muligt. Der er nemlig brug for al den støtte, som drengene kan få.

God kamp!

Se spillerstatistik inden søndagens kamp