Lønstrup: Fight bliver vigtigere end teknisk snilde

16. marts 2019

Efter søndagens intense 2-2-opgør på Amager spidser det til i bunden af NordicBet LIGA'en. Der er fortsat kun to point op til niendepladsen – der bestrides af vores kommende modstander fra Hvidovre. Og netop Hvidovre er et af de hold, som cheftræner Christian Lønstrup holder ekstra godt øje med.

"Hvidovre er en lidt speciel størrelse. De er meget svære at håndtere, når de spiller på hjemmebane", siger Lønstrup og uddyber om vores nuværende placering: "Perspektivet lige nu er, at vi spiller for at overleve. Vi skal kigge på bundregionen af 1. divisionen og sørge for, at afstanden til dem omkring os ikke bliver for stor. Derfor betyder det også meget, hvis vi kan slå Hvidovre. Men signalværdien i at kunne slå Hvidovre, og derefter Thisted næste weekend, er stor."

I første omgang er der fuldt fokus på Per Frandsens rødblusede tropper. En kamp der bliver noget anderledes, end de sidste to opgør vi har spillet. Hvidovre IF byder på hjemmebane op til dans på en græsbane. Og efter to uger med kampe på kunstgræs, kan spillerne se frem til et større spørgsmål om fysisk råstyrke end lækre driblinger.

"Det betyder klart noget, at kampen bliver spillet på græs. Det kommer til at handle mere om fight end taktisk snilde, men jeg føler, at drengene er klar til at gå ud og kæmpe. Jeg har understreget vigtigheden af de her kampe i forhold til at vise energi og tilstedeværelse. Det synes jeg også, at vi har vist i de to første kampe i foråret. Men vi har haft marginalerne lidt imod os. For at ændre det, er jeg klar til ret hurtigt at skifte dem ud, jeg ikke føler melder sig ind i kampen og går til den", udtaler Lønstrup.

Og mulighederne for at skifte ud bliver større mod Hvidovre end sidste weekend. Morten ”Skrappe” Nielsen er tilbage efter at være blevet far for anden gang, mens både Younes Bakiz og Kyle McLagan er tilbage fra sygdom. Det glæder Lønstrup, der ser frem til, at der bliver kamp om pladserne – både i startopstillingen og på bænken.

En af de ting, som den skærpede konkurrence skal hjælpe på, er den sidste skarphed, der delvist har været en mangelvare i de sidste kampe.

"Der har i denne uge klart været noget ekstra fokus på at få fuldt udbytte og få scoret på de mange chancer, vi skaber. Mod Silkeborg laver vi 13-14 muligheder, mens vi mod Fremad Amager laver otte – inklusive de to scoringer. Men vi er på rette vej - og afslutningerne er selvfølgelig noget vi træner. Som altid har Peter Foldgast trænet med drengene i løbet af ugen, og presset dem lidt ekstra. Men overordnet set synes jeg, at pilen peger den rigtige vej. Vi er et af de hold, der indiskutabelt producerer allerflest chancer. Tingene kommer og bør komme fra de offensive spillere – men ingen brænder jo med vilje", slutter Lønstrup af.

Opgøret fløjtes i gang klokken 13:45 på Hvidovre Stadion, hvor jagten på alle tre vitale point sættes ind.

Mød op og støt gutterne!

Emil Nielsen i fuld koncentration fra efterårets kamp mod Hvidovre IF

Roskilde vs Hvidovre

Af Bjørn Jensen

Hvidovre IF er først stiftet i 1925 og var de første år alene med i det der dengang hed ”Småklubbernes Sammenslutning”, og kom først med i KBU’s B-række i 1934.

Siden er det gået rimeligt fremad for klubben, der siden hen har deltaget i DM-turneringerne i 64 sæsoner. Oprykningen til 3.division kom i sæsonen 1948/49. Kvalifikationsturneringen gav sejre over såvel B 1910 (Rønne), B 1921 og Svendborg og det blev til tre sæsoner inden det igen hed Købenshavnsserien, herefter Kvalifikationsturnering i både 1962 og 1963 og derfra har det heddet divisionerne siden.

Tyve år tidligere var Niels Hansen fra FREM (far til legendariske ”Lange” John Hansen) blevet ansat som seniortræner og senere som ungdomstræner. Han startede den såkaldte Hvidovre-model, årgang for årgang, og det var det, der skabte det hold, der rykkede direkte gennem 3. og 2.division for året efter være Danmarksmestre for første gang. Man havde mange spillere af egen avl – herunder Leif Sørensen, John Steen Olsen, Finn Cyril, John Pedersen og John Worbye. Udefra kom bl.a. målmanden Jørgen Henriksen (fra Dalgas), Willy Bang Nielsen, Fritz Hansen (FREM Sakskøbing). Med ny målmand kom John Worbye ud i marken og spillede back for blot to sæsoner efter være på landsholdet på denne plads. Det blev i Europa-Cup til 2-2 hjemme mod Real Madrid (40.000 tilskuere i ”Parken”) men nederlag 1-4 for øjnene af 100.000 tilskuere i returkampen i Spanien.

Allerede i 1967 fik Hvidovre Stadion – i dag ”Kæmpernes Arena” – lysanlæg, måske derfor  fik udlandet for alvor øje på drengene fra forstaden, og specielt det nye amerikanske marked trak hårdt og tog spillere som John Steen Olsen, Jørgen Henriksen, John Worbye og John Pedersen. Som bekendt viste det sig at være et meget tvivlsomt ”fodboldcirkus”Senere kom Bronze i 1970, Sølv i 1971, Guld i 1973, Pokal 1980 og sidste DM i 1981. Siden da var man med i den bedste række, men kun sæsonen 1996/97 i Superligaen. Ellers er det foregået 2. og 3.bedste række – flere gange med Roskilde som modstander – dette kan ses i anden artikel på hjemmesiden.

I denne sæson var første opgør var i Roskilde med hjemmesejr på 3-0 (1.211 tilskuere) på mål af Emil Nielsen, Nicolaj Jessen og Anders ”Nille” Nielsen. Spændende med søndagens kamp i Hvidovre - et ægte sekspoints opgør - og det er anden omgangs sidste kamp. Herefter resterer alene de 11 kampe i tredje omgang, der forbåbentlig begynder med en hjemmekamp, den 24. marts 2019, mod Thisted FC. Lad os se, hvordan banen har det.

Samlet ser det således ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Hvidovre IF 10 3 3 4 13-17