Lønstrup: Bestemmer på hjemmebane

19. april 2019

Af: Alfred Winther Groth

Søndagens flotte sejr over Nykøbing FC på hele 0-5 gav mange svar til Christian Lønstrup, der blandt andet kunne se Andreas Bruus, Younes Bakiz og Robert Larsen score. Hver især har de enten døjet med skader eller startet ude de sidste par uger. Det er et helt tydeligt tegn på, at truppens bredde stille og roligt bliver bedre, hvilket giver gode muligheder for trænerteamet til søndagens kamp mod Fremad Amager:

"Der er ved at ske noget i truppen, hvor endnu flere rører på sig. Det er rigtig godt for mig i forhold til vores træning, hvor der er mere kamp om pladserne", siger manager Christian Lønstrup og fortsætter, "jeg har virkelig mange muligheder som træner i øjeblikket. Vi startede med Bruus og Emil mod Nykøbing, som giver os noget fart fremme. Hvorimod hvis vi starter med eksempelvis Morten Nielsen centralt, så er det et lidt andet udtryk. Så jeg synes, det er meget spændende og jeg glæder mig til at se de næste to kampe."

En af de måder hvorpå Lønstrup og Bredal har gjort, hvad de kunne for at styrke bredden har været hele tiden at understrege vigtigheden af at være klar til at komme ind, træne godt og hele tiden være på dupperne:

"Som træner kan man altid vurdere sin trup på, hvordan kvaliteten af bænken ser ud. For faktum er, at der til hver kamp mangler to til fire spillere på grund af skader, karantæner, formdyk og meget andet. Det er derfor jeg synes, det er meget interessant, hvad der er sket i foråret. Mange af kampene har vi vundet, når vi har manglet Vallys, Thyge og Nøhr. Det er jo ret interessant og et tegn på, at det går den rigtige vej med vores ”periferispillere”, uddyber Lønstrup.

På hjemmebane skal vi styre slaget

Inden sidste hjemmebanekamp mod Silkeborg IF havde Christian Lønstrup ikke tabt i Roskilde Idrætspark. Men selvom hans ubesejrede stime blev brudt, holder han selvfølgelig fast i, at på hjemmebane skal det være os, der bestemmer:

Lønstrup: "Jeg forventer en kamp søndag, hvor vi vil være spilstyrende i store dele. Det bliver en kamp på en god bane – hvor modstanderen nok vil have respekt for os, fordi vi var rigtig gode, da vi mødte dem derinde. Man skal kunne se vores DNA. Jeg synes, at kampen lægger godt til os. På hjemmebane er det os, der skal bestemme, hvordan vi spiller. Det har altid været min tilgang."

Og for at levere den bedst mulige præstation, skal der så meget opbakning som overhovedet muligt på stadion. Banen har de sidste to uger fået kanon behandling, hvilket har fået den i en bedre forfatning end længe. Der er derfor meget, der peger i den rigtige retning:

"Vi holdte nullet mod Nykøbing, vi har arbejdet hårdt på at banen bliver god og vi har gjort vores for at levere. Så jeg håber, at der kommer mange mennesker. Rammerne må godt være ligesom til sidste hjemmebanekamp", slutter Christian Lønstrup af.

• Dagens kampsponsor: LH Hockerup

Roskilde vs Fremad Amager

Af: Bjørn Jensen

Boldklubben ”Fremad” Amager er stiftet den 10. juni 1910, og er altså lidt yngre end B 1908, som de deler baner med i det store anlæg, Sundby Idrætspark.

Klubben kom allerede i divisionen i 1929 og har siden stort set altid været med i divisionsregi – på nær et par sæsoner -  grundet tvangsnedrykninger. Klubben har forstret flere kendte spillere så som, Frank Arnesen, Ivan Nielsen og Henrik Andersen. I 2007 laves en overbygning, FC Amager, bestående af Fremad A., Kløvermarkens fB samt Amager FF. Det gik imidlertid kun til 2009 hvor en konkurs sender  klubben ned i Københavnsserien.

Inden da havde klubben vundet DM-bronze (1946/47) samt DM-sølv i 1940/41 og 1939/40.

Fremad A. har i øvrigt to andre imponerende rekorder: De ar aldrig tabt en Europacupkamp. I sæsonen 1972/73 tabte man ganske vist pokalfinalen til Vejle, men da de samtidig var mestre valgte de mesterholdsturneringen, og Fremad  A. skulle møde albanske KS Besa Kavajë og det blev 0-0 ude og 1-1 hjemme og dermed albansk samlet sejr på udebanemål.

Den anden rekord: Fremad A. Har aldrig tabt en superligakamp til FCK. I den halve sæson, efterår 1994 vandt Fremad begge kampe med 3-2, men rykkede alligevel ud, men til gengæld havde de for første gang i 40 år vundet i ”Parken”.

Vi har haft en fin statistik, når det gælder FCR-Framad A, og vort første nederlag siden 21.04.2014 kom i sæsonens første opgør hvor vi tabte 0-1 i ”Ørnereden”. Vi er dog fortsat godt kørende i FCR-tiden og det skulle gerne fortsætte på søndag i Sundby. Den tredje kamp i træk i Sundby Idrætspark, der er renoveret med kunstbane, lysanlæg etc. Der er 7.200 pladser, heraf 2.500 siddepladser. Så mangekom der ikketil 2-2-kamen den 7.marts hvor vi måtte nøjes med 2-2 efter en 2-0 føring ved pausen.

I september kom den første pokalkamp klubberne imellem, og vi vandt denne med 5-2 (Emil 3, Jessen 2).

Sammenlagt ser det ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB1906 - Fremad Amager 30 7 5 18 37-55