John Bredal fortsætter i FC Roskilde efter stor succes

3. januar 2019

John Bredal er langt fra færdig med FC Roskilde og fortsætter i klubben.

I september måned fik FC Roskilde tilføjet en stor kapacitet, da den mangeårige Superliga-assistent John Bredal blev hentet til klubben – i første omgang frem til årskiftet. Sammen med Christian Lønstrup skulle han få klubben på rette køl og væk fra nedrykningsstregen. I første omgang blev skuden vendt og efter at være rækkens prügelknabe, kunne holdet overvintre over nedrykningspladserne.

Succesen har Bredal haft stor andel i, og derfor har der logisk nok været rift om hans kompetencer, men han har valgt at forlænge sin kontrakt med Ørnene. "Vi er meget glade for, at John Bredal har valgt at forsætte i FC Roskilde. Jeg ved, at John har haft konkrete tilbud fra andre klubber i ind- og udland. Klubber fra en højere hylde end vores – både sportsligt og økonomisk. Så der er ingen tvivl om, at John er glad for at være i klubben", siger sportschef Anders Theil og fortsætter "Jeg synes, at John Bredal og Christian Lønstrup er et rigtig godt match. De støtter og komplimenterer hinanden på bedste vis."

Bredals nærmeste samarbejdspartner, Christian Lønstrup, har bestemt heller ikke fortrudt, at han i efteråret fik John Bredal ind som assistenttræner og er meget enig i sportschefens vurdering: "Jeg er meget tilfreds med forlængelsen af Bredal. I efteråret viste John hvor dygtig en assistent han er – og helt ekstraordinær på standarder. Hans erfaring, grundighed og ikke mindst hans personlighed er ekstremt vigtig i forhold til FC Roskildes fremtidige udvikling", siger Christian Lønstrup om forlængelsen.

Makkerparet har knoklet hårdt hele efteråret og har tydeligt nydt hinandens selskab – og i særdeleshed faglige kompetencer. Bredal har op til, under og efter kampene været ekstremt skarp på særlig standardsituationer – herunder hjørnespark.

Inden hans ansættelse i midten af september havde holdet endnu ikke scoret efter et hjørnespark. Det er der blevet rettet op på. I 11 kampe har vi nu scoret ni mål på standarder – ofte fra hjørnespark.

"Det arbejde John har lavet i klubben er helt fantastisk. Han har fået styr på vores standarder og vi har scoret mange mål på den konto. Derudover forsvarer vi os også bedre nu", siger Theil.

Der ingen tvivl om, at Bredal har valgt at fortsætte i FC Roskilde, fordi han ser det som et spændende projekt. Han har tidligere udtalt, at han oprindeligt valgte FC Roskilde, da han så klubben som ”en supertanker, der skal vendes”. Første skridt var at komme over nedryksningsstregen – det er nu lykkedes, men der er stadig meget arbejde at gøre.

"Alle i FC Roskilde skal være klar fra start og indstillet på, at der venter en kæmpe opgave. Vi har haft – og skal fortsat have – stor respekt for nedrykningsstregen og det tætte spil. Det bliver hårdt, men jeg er overbevist om, at hvis spillerne knokler så hårdt, som vi allerede har set dem gøre og fortsat gør, hvad de får besked på, så skal vi nok få succes", siger Bredal selv og fortsætter "jeg har valgt at blive, fordi jeg tror på klubben og projektet", slutter Bredal af.

John Bredal har tidligere været assistenttræner i 13 år i FC Nordsjælland og tre år i OB.

John Bredal har forlænget aftalen med FC Roskilde.