Interview med Anders Theil

Ofte er det cheftræneren og profiler blandt de etablerede spillere på holdet, der får mest spalteplads på hjemmeside og i medierne, hvilket jo er naturligt nok.

Assistenttræner Anders Theil har dog imidlertid en ganske vigtig funktion i trænerstaben omkring FC Roskildes 1. divisionstrup, hvilket FCR webredaktionen gerne vil sætte lidt fokus på.

Theil, som han kaldes i daglig tale, er en rolig, rar og imødekommende person. Man skal dog ikke være i tvivl om, at der ligger vinderinstinkt og vilje bag, når han hæver stemmen under træning og kamp.

Theil er fodboldfaglig yderst kompentent, og har et stort netværk i dansk fodbold, som han har opbygget gennem flere år - først som målmand, og siden via forskellige træneropgaver i BK Frem (målmandstræner 2002-2003, assistenttræner for Ebbe Skovdal 2004 - 2005 og cheftræner 2006-2009).

Theil startede i FC Roskilde i 2009.

FCR Web: Du er en del inde over de forskellige øvelser til træning - hvilke ansvarsområder dækker du?

Theil: Jeg står for opvarmningen samt de tekniske øvelser/spil.

FCR Web: Du har været cheftræner i BK Frem - savner du ikke at være cheftræner igen?

Theil: Nej det gør jeg ikke. Jeg trives rigtigt godt i den rolle jeg har nu. Og som assistent er det muligt at komme lidt tættere på spillerne, og det har jeg det fint med. Carsten er god at samarbejde med, og jeg har en meget fri rolle til at lave de øvelser, som jeg mener er nødvendige for holdet.

Skulle jeg savne nogeter det miljøet omkring BK Frem, som var helt fantastisk.

FCR Web: I løbet af efterårssæsonen kom vi ind i en periode, hvor vi ikke fik høstet de point, vi havde forventet - hvad tror du gik galt?

Theil: Vi har arbejdet med en meget smal trup, og da vi også havde nogle hårde pokalkampe, kan det godt have spillet lidt ind, at der blev trukket meget på de samme spillere. Vi løb også ind i del skader som gjorde lidt ondt på os.

Men skader kommer jo, så det skal ikke være en undskyldning. Så vi må konstatere, at vi underpræsterede i den sidste halvdel af efteråret, og det bliver der ikke råd til i de kommende 12 kampe. Og kigger vi på vores målscore er 16 mål ikke tilfredsstillende.

FCR Web: Du har et stort netværk i dansk fodbold og har dermed kendskab til mange trænere, spillere og klubber - hvor mener du vores styrker ligger som hold/trup og klub?

Theil: Jeg synes vi har en meget spændende trup, og vores spillere vil det rigtigt meget. De er meget seriøse omkring deres træning og er så småt ved at have lært hvad der skal til for at præstere hver gang. Carsten gør måske mange ting lidt anderledes, og det har vi alle fået suget til os nu. Så med en lang opstart er jeg sikker på at vi får det rykket til et højere niveau. Carsten er rigtig dygtig og især på det taktiske vil vi komme til at rykke os meget.

FCR Web: Hvordan ser du det kommende forår, hvor vi gerne skal over nedrykningsstregen?

Theil: Det bliver meget tæt.1. division er virkelig blevet en stærk række med mange klubber, der træner fuldtids og det kan ses på niveauet. Esbjerg og Randers, som vi jo får fornøjelsen af at møde i Roskilde Idrætspark, ligner jo oprykkerne - men Vejle har gjort det rigtig godt, så måske de kan blande sig i oprykningsstriden.

I den anden ende er det meget tæt og jeg vil faktisk sige, at helt op til 7. pladsen kan komme i problemer. Alle point er selvfølgelig vigtige, og især de point hvor man møder hold omkring sig bliver altafgørende.

FCR Web: Vores økonomi er ikke lige helt såstærk, som i mange af de øvrige klubber - tror du at vi på et tidspunkt kanløfte holdet op til at spille med i top 6 i 1. division?

Theil: Ja det tror jeg - men det kræver selvfølgelig at vi overlever i år, for ellers får det lange udsigter at komme derop. Men som sagt tidligere, har vi en meget talentfuld trup, som jeg ser store muligheder i på den lange bane. Det klart, at der er mange klubber med langt større budgetter end FCR - men så må vi prøve at være lidt dygtigere på banen end de andre, når vi nu ikke har de samme muligheder som mange af de andre.

FCR Web: Der sker rigtig mange positive ting iklubben lige nu, som gerne skulle gøre klubben mere professionel - hvordan serdu udviklingen i klubben i øjeblikket?

Theil: Meget positivt og alle arbejder hårdt for at skabe de rette rammer for et 1. divisionshold. Og det et "must" for at vi kan rykke os, at forholdene hele tiden udvikler sig sammen med holdet.