Hvorfor egentlig to systemer?

 

I artiklen den 9. januar 2012 forklarede cheftræner Carsten Broe, at holdet skal træne systemet 4-3-3 en del, ikke mindst her i opstartsperioden.

 

Webredaktionen blev nysgærrig på, hvorfor vi egentlig skal have to taktiske systemer, når nu det ser ud til, at 3-5-2 virker fint og at spillerne er fortrolige med det system.

 

Derfor tog vi en snak med Carsten Broe, og bad ham forklare baggrunden for, at holdet skal mestre to forskellige systemer.

 

FCR Web: Hvorfor er det vigtigt for dig at have to systemer, som spillerne kan spille?

 

Carsten Broe: Vi ved jo allerede inden turneringen starter, at der i løbet af året vil være kampe hvor spillet ikke fungere, eller hvor modstanderen har læst vores hold.

De udfordringer forsøger vi bare at være på forkant med, så når problemerne opstår i kampene, har vi altid en "plan B" klar, som vi har trænet.

FCR Web: Kan du ikke være bange for at der kan opstå en forvirring hos spillerne, når de skal veksle imellem to systemer?

 

Carsten Broe: Nej! Hvis vi som trænere gør vores arbejde godt nok og træner det taktiske element i spillet effektivt, så skal spillerne nok føle sig trygge i de to systemer.

Taktisk generer det os ikke at være fleksible, men vi ændrer aldrig på vores spillestil - den ligger fast lige meget hvad system vi spiller!

 

FCR Web: Hvorfor er det lige netop disse to systemer du har valgt?

 

Carsten Broe: Fordi de er meget forskellige og kan derfor være svære at forholde sig til som modstander, når der bliver ændret i løbet af en kamp.