Lidt om vores historie
FC Roskilde er en eliteoverbygning, der blev stiftet af tre af byens fodboldklubber med stærke rødder i dansk fodbold. Roskilde Boldklub af 1906, Svogerslev Boldklub og fodboldafdelingen i Himmelev-Veddelev. Eliteoverbygningen trådte i kraft 1. juli 2004.

Visionen var at fastholde byens talenter i Roskilde og skabe en slagkraftig professionel fodboldklub, der kunne tage kampen op med fodboldeliten i Danmark. Det blev en realitet i 2008, hvor FC Roskilde sikrede oprykning til 1. division.

I 2015 valgte Svogerslev og Himmelev-Veddelev at træde ud af samarbejdet for at koncentrere sig om deres klubarbejde i lokalområderne. Roskilde Boldklub af 1906 (RB 06) er derfor vores moderklub. Ejerkredsen er RB 06 samt en gruppe af investorer, der brænder for fodbold i Roskilde.