Gule kort fløj rundt i dramatisk sejr

12. marts 2017

Dagens kamp i NordicBet Ligaen blev afviklet på kunstgræsbanen, da græsbanen på stadion endnu ikke er klar til at spille kamp på.

Det var koldt og blæsende, men der var lagt i kakkelovnen til et revancheopgør fra FC Roskildes side mod Næstved efter onsdagens pokalexit.

Mikkel Thygesen måtte desværre melde fra, på grund af sygdom, hvilket havde givet Mathias Gehrt en plads i startopstillingen. Ikke alt lykkedes for Gehrt, men han fightede hele kampen igennem og viste prøver på sit gode blik for spillet.

Kampen startede roligt - som om begge hold lige skulle føle sig til rette på banen og se hinanden an, til trods for, at de mødtes i onsdag i DBU Pokalen. Der var det dog to meget forskellige start 11'ere hos begge hold. Som kampen skred frem kom der både chancer, hele otte gule kort, en masse tænding og en helt forrygende spændende afslutning, der gav FC Roskilde den fortjente sejr og de tre point, som gjorde, at vi fastholder 2. pladsen - blot et enkelt point efter Hobro, der i dag kørte Vejle over med 1-5.

Så når Roskilde Idrætspark endnu engang danner rammen om spændende fodbold i NordicBet Ligaen - på mandag, den 20. marts 2017, kl. 20:00 - er der tale om et vaskeægte topbrag mellem nummer to og et i rækken: FC Roskilde - Hobro.

Højdepunkter:

7' - Næstveds første tilbud (og nærmest eneste i 1. halvleg): Jesper Christiansen får lov at føre bolden frem over en halv banelængde, men afsluter ufarligt over mål.

31' - FC Roskilde bringer sig foran på straffespark. Morten Nielsen sætter bolden i midten af målet, hvor Næstvedmålmand, Sebastian Olsen, er fintet til den ene side. Straffesparket blev begået i to omgange, men der fløjtes først ved den anden gang, da Emil Nielsen blive fældet tæt ved baglinjen. Der opstår tumult og frustation hos Næstved, og det koster dem to gule kort.

45' - Flot kombinationsspil, ført an af Morten Nielsen, der spiller skråt tilbage til Valon Ljuti, som desværre afslutter lige forbi mål.

PAUSE

54' - Dyb stikning bringer Morten Nielsen totalt fri - afslutning bliver dog overplaceret og smutter lige forbi målet. Et par minutter senere er Nielsen igen på spil, men også dette tilbud blev misforbrugt - det var ellers et par store tilbud for at lukke kampen og normalt sætter Nielsen mindst den ene i kassen. I dag lykkedes det bare ikke.

57' - Mikkel Nøhr sender et direkte frispark fint op i krogen, men målmanden er på plads og får bokset til hjørnespark.

63' - Der dømmes frispark mod Næstved. Jeppe Illum sparker frisparket direkte til kassen helt ude ved stolpen - Schram når ikke ud til bolden, selvom han er ude i fuld længde.

82' - Lang bold suser igennem FCR-forsvaret og skaber en stor chance til Næsteved - Schram klarer dog situationen, som var en ret stor mulighed for Næstved til at bringe sig foran.

83 ' Morten Nielsen bringer med en fræk aflevering Anders Nielsen, der er stormet med frem, i en god position - "Nille" tæsker bolden afsted flot og fladt helt nede ved stolpen, men Næstved-keeperen klarer flot.

85' - Næstved afslutter på overliggeren... FCR-forsvaret ser passivt til.

87' - Fint indlæg fra højre, der løber igennem Næstvedforsvaret - Lissau kommer dog lige en postgang for sent frem til bolden.

90' - I kampens sidste minut af den ordibære spilletid, banker Valon en høj bold frem i feltet. Indskiftede skarpretter, Kristian Lindberg, laver en retningsbestemt tæmning med brystkassen, trækker forsvarsspiller og målmand med til den ene side og lægger bolden flot over i modsatte side. Fantastisk scoring, der lukker og slukker kampen på smukkeste vis.

Det var ikke den mest velspillede kamp i fodbolsspillets historie, men der blev givet og taget, der blev fightet så det slog gnister og så blev de tre point hentet med en sen scoring, der gav gåsehud, i en intens og nervepirrende afslutning.

Det var rigtig dejligt at få revanche mod "De grønne" efter onsdagens nederlag.

Kristian Lindberg blev matchvinder i kampens sidste minut af den ordinære spilletid med en flot scoring til 2-1.

Kampfakta


FC Roskilde - Næstved 2-1 (1-0)

Søndag, den 12. marts 2017, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1142

Dommer: Benjamin Leander

Linjedommere: Derya Oguz & Jan Johansen

4. dommer: Yasin Seker

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Daniel Stenderup

Stefan Hansen (anfører)

Simon Richter

Nicklas Halse

Valon Ljuti

Mathias Gehrt

Mikkel Nøhr Christensen

Emil Nielsen

Morten Nielsen

 

Kampforløb:

24' Gult kort Mikkel Jensen (Næstved)
31' Gult kort Sebastian Olsen (Næstved)
31' Gult kort Kristoffer Munksgaard (Næstved)
31' 1-0 Morten Nielsen (FCR), Straffespark
32' Gult kort Simon Richter (FCR)
32' Gult kort Jesper Christiansen (Næstved)
32' Gult kort Emil Nielsen (FCR)
51' Gult kort Stefan Nygaard (Næstved)
62' Gult kort Daniel Stenderup (FCR)
63' 1-1 Jeppe Illum (Næstved)
90' 2-1 Kristian Lindberg (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
72' Emil Nielsen Andreas Lissau
77' Mikkel Nøhr Christensen Kristian Lindberg
86' Nicklas Halse Robert Larsen

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang Larsen

Anders Qvist

Mark Leth Pedersen

Nicklas Mouritsen