Foldgast: Vil gerne slutte godt af

23. maj 2019

Af: Alfred Winther Groth

På lørdag venter sæsonens sidste kamp. Efter vi i sidste weekend sikrede os endnu en sæson i NordicBet LIGA'en betyder det, at lokalopgøret mod svanerne fra HB Køge bliver uden den helt store spænding. Lørdagens gæster har intet at spille om i tabellen, mens vi kan rykke en enkel sportslig ubetydelig plads ned.

"Jeg ved godt, at det er et lokalopgør og så videre. Men sådan nogle ”sommerkampe” er altid lidt flade. Det er mere æren end noget sportsligt, der er på spil. Men den kan også være nok i sig selv – vi vil gerne slutte godt af", siger midlertidig cheftræner Peter Foldgast

Følger op på Fredericia-kampen

Netop på grund af den manglende sportslige spænding, har man nogle gange set hold, der stiller noget anderledes op og giver spillerne friere rammer. Selvom sidstnævnte er en mulighed, bliver det hele ikke sjov og spas.

Foldgast uddyber: "Jeg tror, at vi prøver at gøre meget af det samme som mod Fredericia. Om det bliver de samme navne ved jeg ikke, men vi kommer nok til at se den nogenlunde samme opstilling. Spillerne var vildt glade i søndags, da det lykkedes, så det skal der følges op på. Vi lykkedes med den plan, vi lavede i søndags. Spillerne fuldførte de opgaver, de skulle. Fredericia kunne ikke spille sig igennem os, så det skal vi holde fast i. I den her kamp kan vi sagtens spille med en anelse højere risiko. Så hvis de bagerste er heldige, får de lov at gå med frem."

Revanche eller ro?

I sæsonens to forgangne opgør mellem HB Køge og FC Roskilde har der været masser af mål og spænding. I sæsonens første kamp tabte vi med 5-2 på Herfølge Stadion, mens vi tog revanche på hjemmebane i november og savede svanerne over med 4-1. I begge opgør var Morten Karlsen i spidsen for HB Køge. Modsat Peter Foldgast er Karlsen også træner efter sommerpausen, hvorfor han måske prøver lidt forskelligt af.

Foldgast fortsætter: "At Morten Karlsen også er træner efter sommerferien, kan betyde, at han give mulighed til et par andre spillere, der skal vise sig frem til efter ferien. Men jeg tror ikke, at de har noget de skal revanchere i forhold til de andre kampe i sæsonen. Måske har de nogle ting, de gerne vil prøve af. Hele sæsonen har de ligget tæt i forhold til oprykning, men nu er der måske lidt mere frie rammer."

Men i virkeligheden kommer forberedelsen til at handle knapt så meget om værterne – og langt mere om os selv.

"Det kan godt være, at de bagerste får lidt mere mulighed for at komme med frem. Vi har mest fokus på os selv – men kigger særligt på dem i forhold til dødboldene. Vi kan sagtens forberede os en masse på dem, men hvis kampen udvikler sig anderledes end ventet, er det spildt arbejde. De forreste skal have lov til at prøve på det, de vil. Det fungerede mod Fredericia, og det skal de også have lov til her. Der var ingen, der slog dem i hovedet, hvis ikke det lykkedes, og det skal vi se igen", slutter Peter Foldgast af.

Opgøret fløjtes i gang klokken 13:45 lørdag på Castelli Sport Stadion i Køge.

Se opdateret spillerstatistik