Flot sejr i Sverige

8. februar 2020

FC Roskilde spillede i dag vinterens 4. testkamp. Efter to 1-1 kampe, og et knebent nederlag, blev det i dag til en fortjent sejr mod et fysisk velfunderet svensk mandskab.

Modstanderne var Trelleborgs FF, der spiller i den svenste "Superettan", der er den næstbedste række i Sverige. I Sverige er turneringen ikke startet endnu (første kamp er til april 2020).

På hjemmeholdets midtbane huserede den tidligere FC Nordsjælland- og FC Helsingørspiller, Christian Køhler, som spilfordeler.

FC Roskilde var klar fra starten af kampen, og fightede så det var en fryd for øjet. Gutterne gjorde alt, hvad de kunne, for at følge cheftræner Martin Jungsgaards taktik - og det lykkedes ganske fornuftigt i store dele af kampen. Alle markspillere fik "nogle meter i benene" og samtlige spillere, uanset om de startede på banen eller kom ind fra bænken, havde et stærkt udtryk og der blev leveret gode præstationer hele vejen rundt.

Dagens eneste scoring blev sat ind af Sebastian Czajkowski, efter et fornemt opspil. En times tid inde i kampen startede Marcus Gudmann angrebet op nede fra de bagerste rækker. Bolden blev flyttet ud i venstre side, hvor Mouritsen og Souheib Dhaflaoui kombinerede fint sammen. "Mou" kommer fri og sender bolden fladt ind i feltet, hvor Monday er dukket op - han sender smart bolden videre med hælen - her kommer Czajkowski stormede i et vel-timet løb. Først springer bolden op i ansigtet og rammer (som han selv udtrykte det) "hans polske næse", men i anden omgang tæsker han bolden stensikkert i kassen med en meget kompetent afslutning.

Det hele skete i højt tempo, så - som man kan forestille sig - var det et meget smukt mål. Så det blev i dag en flot sejr i Sverige.

Start 11'er:

Frederik Vang, Philip Rejnhold, Andreas Hermansen, Marcus Gudmann, Nicklas Mouritsen, Nicklas Halse (anfører), Gustav Rasmussen, Souheib Dhaflaoui, Younes Bakiz, Sebastian Czajkowski, Monday Etim.

Bænk:
Sebastian Blynov, Abdoulie Njai, Oscar Høybye, Simon Christoffersen, Oliver Juul (U/19), Henrik Ravensbeck (U/19).

Efter kampen meldte Martin Jungsgaard divisionstruppen ud (se den her). Den ser både spændende og lovende ud. Det er ikke udelukket, at der kan komme yderligere tilgang.

Næste opgave er på lørdag (15. februar), hvor FC Helsingør kommer på besøg i Roskilde. Her kan der blive gensyn med flere tidligere FC Roskilde-spillere.

Se flere billeder og referat fra Trelleborgs hjemmeside

Her nedenfor ses tre stemningsbilleder fra dagens kamp i Sverige.

(1) Her er Monday fanget i kamp. Hjemmeholdets forsøgte hele tiden at gå hårdt til ham, men han fightede og sled i det, så det var en ren fornøjelse. Han lagde op til kampens enlige mål med en smart hælaflevering.

(2) Marcus Gudmann, der er seneste tilføjelse til FCR-truppen (lejeaftale fra FC Nordsjælland) gjorde en rigtig fin figur. Han spillede en flot kamp i midterforsvaret - det samme gjorde i øvrigt solide Andreas Hermansen - hvor han udviste fin placeringsevne, overblik og styrke i duellerne. Samtidig sendte han nogle dejlige diagonalafleveringer afsted frem i banen.

(3) Dagens tilfredse matchvinder, Sebastian Czajkowski, spillede en fin kamp, hvor han gav prøver på sin farlighed og aggressive spillestil. Den strittende pegefinger på den glade "Seb" er et udtryk for hans ene kampafgørende scoring, og ikke for at vise vej tilbage til omklædningsrummet :-)