Flot fra land med 3-1 sejr

FC Roskildes premierekamp i Bet25 Ligaens forårssæson 2016 stod mod oprykningskandidaten fra Vendsyssel FF, der ligger nummer to, lige efter Lyngby. Grundet opvisningsbanens tilstand blev kampen afviklet på kunstgræsbanen. Kampen startede kl. 13:45, der i øvrigt er det nye kamptidspunkt i Bet25 Ligaen for de fleste kampes vedkommende.

Vendsyssel FF var mest nærgående i kampens første kvarters tid og havde et par nærgående forsøg, der kunne have bragt nordjyderne i front - men skarpheden manglende. FC Roskildes første tilbud kom efter 12 minutters spil.  Efter en dødbold, der ikke blev afvist, kommer der et fint indæg fra højre side, som Anders Qvist kommer frem til - dog header han forbi målet. På en god dag, sender han den i netmaskerne.

Blot få minutter senere viser formstærke Mikkel Nøhr Christensen prøver på sin farlighed. Efter flot kombinationsspil med Jan Kristiansen og Bajram Fetai afslutter Nøhr - Jesper Christiansen må ud i fuld længde for at klare den.

Der skulle gå 23 minutter før første scoring kom. Bajram, der i vinterpausen har skiftet rygnummer 23 ud med nummer 11, modtog bolden og banker med sit farlige venstreben bolden i kassen via den ene stolpe. Super flot sparket ind - og dér kunne Jesper Christiansen ikke nå ud så hurtigt.

10 minutter senere måtte samme Christiansen forgæves ud i fuld længde. Denne gang var det Mikkel Nøhr, der sprintede nærmest en halv banelængde med bolden under fuld kontrol på foden, for så at banke den ind i samme side som Bajram - helt tæt ude ved stolpen. Endnu en strålende afslutning, der blev banket ind bag en chanceløs målmand.

FC Roskilde kunne gå til pause med en 2-0 føring.

2. halvleg startede uden de helt store begivenheder og uret viste 63 minutter, da Vendsyssel FF kommer på tavlen. Richter får ikke ekspederet bolden væk og Vendsyssel slår en flad bold ind foran mål, Hvor Jens-Kristian Sørensen står udækket og sætter en inderside på bolden, der suser ind i netmaskerne tæt ved stolpen. Ærgerlig og unødvendig reducering.

Syv minutter senere spiller FC Roskilde bolden fint op i venstre side - bolden ender hos Jan Kristiansen, der sparker på mål - bolden stoppes dog med hånden af en Vendsysselspiller og dommeren peger på straffesparkspletten. Bajram eksekverer sikkert og lukker vel reelt kampen. Man følte sig i hvert fald nu rimelig tryg, når man stod i solen og nød kampen.

Det straffespark kom på et godt tidspunkt, for de fysisk stærke nordjyder var ved at arbejde sig ind i kampen.

Nu gik gassen i stedet lidt af ballonen.

Vendsyssel FF sluttede dog af med et par tilbud, men de blev aldrig rigtig farlige og FC Roskilde kunne trækker sig ud af kampen som vindere - en super fin måde at komme ud af startblokken på. Det blev en kamp, hvor "De lyseblå" viste mange gode takter, spillede frisk til og lavede et par super flotte mål.

Alt i alt en dejlig eftermiddag i Roskilde Idrætspark, selv om rammerne var lidt anderledes, da kampen blev spillet på "den forkerte side af tribunen" - men det gik som det skulle, både på og uden for banen, og nu glæder man sig allerede til HB Køge-kampen på næste søndag. HB Køge har vundet deres første to kampe i foråret, så der skulle være basis for et brag af et lokalopgør.

Kampfakta


FC Roskilde - Vendsyssel FF 3-1 (2-0)

Søndag, den 13 marts 2016, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: Kendes ikke - gratis adgang

Dommer: Casper Thorsøe Jr.

Linjedommere: Troels Nøhr Jespersen & Danny Kolding

4. dommer: Benjamin Leander

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richter

Anders Qvist (anfører)

Stefan Hansen

Anders Nielsen

Martin Andersen

Jan Kristiansen

Mikkel Thygesen

Jesper Bech

Mikkel Nøhr Christensen

Bajram Fetai

 

Kampforløb:

23' 1-0   Bajram Fetai (FCR)
32' Advarsel   Brandur Olsen (VFF)
34' Advarsel   Simon Richter (FCR)
42' 2-0   Mikkel Nøhr Christensen (FCR)
63' 2-1   Jens-Kristian Sørensen (VFF)
70' Advarsel   Ayo Okosun
71' 3-1   Bajram Fetai, straffespark (FCR)
79' Advarsel   Jesper Bech (FCR)
93' Advarsel   Patrick Bang Nielsen (VFF)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
73' Mikkel Nøhr Christensen Morten Nielsen
85' Bajram Fetai Valon Ljuti
89' Martin Andersen Anders Møller Christensen

 

Ikke benyttede spillere:

Kasper Tvede

Ferdinand Bangsgaard

Oscar Buch