Fire straffespark i vigtig premieresejr

FC Roskilde fik en fantastisk start på sæsonen ved at tage alle tre point i årets åbningskamp i 1. division. Det blev måske ikke den mest velspillede kamp i Roskildes historie, men kampen bød på spænding, en sejr over superliganedrykkerne og nogle helt særlige oplevelser.

Den første kom allerede efter 34 sekunders spil, hvor lille finurlige Mikkel Nøhr Christensen sendte bolden i netmaskerne til 1-0 efter et flot opspil (læs mere under "højdepunkter"). I løbet af kampen skulle de vise sig, at dommeren pegede på straffesparkspletten hele fire gange. Bajram fik muligheden for at lave noget så sjældent som et hattrick på straffespark - men misbrugte desværre det ene på et kritisk tidspunkt. Han viste dog efterfølgende sin sande kvalitet, tog ansvar og scorede sikkert på de to næste.

FC Roskilde spillede bedst i 1. halvleg, kom i 2. halvleg under pres, men rejste sig mod slutningen af kampen og kunne til sidst sende Hobro tomhændet hjem til Jylland.

Højdepunkter:

34 sek. - Lynstart af FCR. Lang bold til Blicher fra Valon - Blicher rykkert hurtigt ind i banen og spiller på tværs til Bajram, der laver en flot stikning ind til Mikkel Nøhr. Nøhr laver en iskold og helt og aldeles uimodståelig kropsfinte, hvorefter han placerer bolden i netmaskerne bag en chanceløs målmand.

23 min. - Hobro afslutter fladt på et direkte frispark - Schram klarer flot helt nede ved stolpen.

31 min - Hjørnespark til FCR - Daniel Jørgensen forlænger ved forreste stolpe. Bolden sniger sig lige forbi modsatte stolpe.

33. Valon dribler sig helt ned ved baglinjen - omkring af et par Hobro-forsvarsspillere, ser det ud til, at bolden er tabt - han får den fint med ind i feltet, hvor han bliver nedlagt. En super aktion, der giver FCR et straffespark. Bajram tager det - han får snydt målmanden til den forkerte side, men får overplaceret bolden, så den suser forbi mål.

PAUSE

59 min. - FCR laver sraffespark efter en dødbold. Flere spillere så lidt overraskede ud og det var nok ikke det mest klokkeklare straffespark i fodboldens historie. Mayron George scorer sikkert til 1-1.

71 min. - FCR kommer foran igen på et lidt tvivlsomt straffespark - formentlig dømt, fordi dommeren skønner, at en Hobro-forsvarer laver farligt spil med et for højt ben. Bajram gør skaden god igen og bringer FCR foran igen.

90+ min. - Hobros anfører, Jonas Brix-Damgaard, må agere målmand og tage hånden til hjælp - og får dermed direkte rødt kort. Dommeren peger for 4. gang på pletten. Bajram scorer igen sikkert og lukker kampen.

FC Roskilde optrådte for første gang i den nye kamptrøje. De nye lyseblå bukser og strømper bliver først taget i brug senere - derfor stillede FC Roskilde op i helt hvid spilledragt.

Det blev alt i alt en herlig aften i Roskilde Idrætspark, hvor FCR kom stærkt ud af startblokken. Nu venter Vejle på torsdag - igen en tv-kamp - og slaget skal stå på Vejle Stadion med kick-off kl. 18:00.

To glade målscorere i den nye FC Roskilde-trøje.

FC Roskilde - Hobro IK 3-1 (1-0)

Torsdag, den 21. maj 2016, kl. 18.00

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 865

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

Linjedommere: Troels Nøhr Jespersen & Frederik Bak

4. dommer: Jesper Nielsen

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Daniel Jørgensen

Anders Qvist (anfører)

Simon Richter

Nicklas Halse

Valon Ljuti

Mikkel Nøhr Christensen

Martin Andersen

Jesper Blicher

Bajram Fetai

Kampforløb:

1' 1-0 Mikkel Nøhr Christensen (FCR)
18' Advarsel Valon Ljuti (FCR)
21' Advarsel Kasper Povlsen (HIK)
53' Advarsel Babajide Ogunbiyi (HIK)
59' 1-1 Mayron George, straffespark (HIK)
65' Advarsel Simon Richter (FCR)
70' Advarsel Wilfried Domaraud (HIK
71' 2-1 Bajram Fetai, straffespark (FCR)
91' Udvisning Jonas Brix-Damborg (HIK)
93' 3-1 Bajram Fetai, straffespark (FCR)

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
69' Anderse Nielsen Oscar Buch
74' Jesper Blicher Bo Storm
78' Nicklas Halse Andreas Hermansen

Ikke benyttede spillere:

Kasper Tvede

Simon Christoffersen

En populær matchvinder bliver interviewet til TV. Bajram var med to mål, et misbrugt straffespark og en assist til Nøhr, ved det første mål, med i rigtig mange ting i aften.