FCR tabte trods højt tempo og fightervilje

FC Roskilde var ikke klar fra kampens start, i dagens kamp, og nogle flotte aktioner fra VBK's hurtige effektive folk, oppe foran, var skyld i den chockstart, der reelt afgjorde kampen.

20 mindre gode minutter fra FCR-forsvaret var desværre nok for VBK til at sænke Hele Byens Hold. Men til trods for, at stillingen var 0-3 til udebaneholdet, efter blot 18 minutters spil, leverede FC Roskilde faktisk en godkendt kamp. Den eneste mangel var bare lige at få bolden i netmaskerne, hvilket selvfølgelig også er en vigtig facet af spillet.

FC Roskilde formåede at holde tempoet højt og pressede og fightede med et stort lyseblåt hjerte - så det er rigtig ærgerligt, at det ikke kunne udmønte sig i point på kontoen. Man kan også kun ærgrer sig over, at holdet ikke spillede med samme tempo i Skive, sidste søndag, for så havde gutterne helt givet fået point med hjem.

FC Roskilde skabte flere gode tilbud i dagens kamp, fx efter 19 minutter slår Tobias Perch-Nielsen en flad bold fra højre side, til Andreas Bak, der står fri midt for målet, uden for feltet - Bak overplacerer dog afslutningen, og bolden sniger sig lige forbi stolpen.

VBK viste også farlighed efter 33 minutters spil med en afslutning på overliggeren. FC Roskilde-forsvaret havde svært ved at holde styr på VBK's farlige driblere, og de tre målscorere Mikkel Rynell, Jacob Sørensen og Thomas Mikkelsen, skabte hele tiden uro.

Efter 38 minutter afslutter Tobias Perch-Nielsen lige forbi målet, men det var bare en af de dage, hvor bolden ikke ville ind.

Kort før pausefløjtet måtte VBK's Kim Olsen udgår med et stort "æg" over det ene øje, efter en nærkamp med FC Roskildes anfører Anders Qvist.

FC Roskilde kom fint ud til 2. halvleg, og tempoet forblev højt hele kampen igennem, hvilket var en fornøjelse.

Midtvejs i 2. halvleg havde FC Roskilde igen et par gode tilbud - et langskud fra Thomas Høegh, bolden lander i fødderne på Tobias Perch-Nielsen, der tager bolden med og afslutter hårdt, men desværre lige på målmanden. Umiddelbart efter afslutter Morten Walldo fra tæt afstand, men en superredning af U21-landsholdsmålmanden Kristian Fæste forhindrede en scoring.

Man er naturligvis på ingen måde tilfreds med at tabe 0-3 på hjemmebane - og point på kontoen havde været dejligt, for vi har brug for dem. Med uafgjort i dagens kamp, gik Hobro nemlig fordi FCR - på grund af bedre målscorer - og Hele Byens Hold ligger nu under nedrykningsstregen.

På den anden side, var der nogle positive ting at arbejde videre med. Vi formåede at holde hovedet højt hele tiden, trods den dårlige start. Tempoet i spillet var højere end set længe, og spillerne viste en god attitude og kæmpede med alt hvad de havde. Vi mangler bare scoringerne - og de kommer forhåbentlig allerede på torsdag aften, når HB Køge fra Superligaen kommer på besøg til den spændende ottendedelsfinale i DBU Pokalen.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Roskilde – Vejle Boldklub Kolding

Tid:                      Søndag, den 23. oktober 2011, kl. 13:00

Sted:                   Roskilde Idrætspark
Status:                1. division

Tilskuere:           708

Dommer:            Emil Laursen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist (anfører)

8          Thomas Høegh

9          Tobias Perch-Nielsen

12       Christian Møller

15       Nikolaj Steen Hansen

17       Lasse Hansen

19       Anders Nielsen

20       Morten Walldo

22       Jens Mårtensen

25       Andreas Bak

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                            

3       0-1                Thomas Mikkelsen, VBK

8       0-2                Mikkel Rynell

18     0-3                Jacob Sørensen

58     Advarsel      Nikolaj Steen Hansen, FC Roskilde

69     Advarsel      Anders Nielsen, FC Roskilde

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                  Ud                           

66          Nicolaj Mikkelsen         Thomas Høegh

78          Jakob Rasmussen       Andreas Bak

78          Ole Budtz                      Lasse Hansen

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Esben Madsen