FCR og Lyngby delte i porten

Det var en dejlig fredag aften i går - godt nok råkold - men en aften i Roskilde Idrætspark med livemusik og spændende 1. divisionsfodbold. FC Roskilde tog imod "det sårede dyr" fra Lyngby Boldklub, der i det meste af efteråret ellers viste skræmmende styrke, og som aktuelt stadig indtager 3. pladsen - selvom de ikke havde vundet en 1. divisionskamp siden 16. november 2014.

Og det har de stadig ikke.

For FCR og Lyngby delte i porten i en målløs affære. FC Roskildes første uafgjorte kamp i foråret (men burde have været den tredje...).

Kigger man på kampfakta, skete der ikke så meget i kampen, men alligevel var det en kamp, hvor FC Roskilde fulgte den aftalte taktik og hvor der var et fornuftigt tempo i spillet. Primært fra Lyngbys side. Det er deres varemærke hele tiden at flytte bolden hurtigt rundt og så have en masse løb fra medspillerne omkring boldholderen. Og det gjorde de også - Lyngby havde bolden mest, men - som bekendt - skal bolden også ind over målstregen. Og det er nok dér, hvor holdet, der for få måneder siden gik med superligadrømme, har et problem. De bliver ikke rigtigt farlige.

Der var sådan set chancer nok til scoringer - Lyngby havde tilbud i 17., 25. og 29. minut, men alle var kendetegnende ved, at der ikke var saft og præcision i den sidste aktion. I slutningen var 1. halvleg kommer FC Roskilde mere frem på banen og bliver farlige. Man kan i hvert fald diskutere om Andreas Lissau blev snydt for et straffespark i den 40. minut. Minuttet efter bryder den altid hårdtarbejdende "Greko" et svagt Lyngby-opspil og han suser direkte mod mål - han forsøger en tværaflevering, men denne bliver lidt sløset og bolden springer til hjørnespark.

I overtiden flugter anfører Hansen efter et hjørnespark, men den ellers teknisk veludførte afslutning bliver blokeret.

2. halvleg fortsatte i samme spor - Lyngby havde bolden og FC Roskilde forsøgte at "stå godt" defensivt og satse på hurtige omstillinger. Der kommer igen et par muligheder i hver ende af banen - i det 64. minut kommer der en lang bold frem til indskiftede Robert Larsen (Jesper Bech måtte udgå lige før pausen med en skade). Robert får bolden med sig og spiller på tværs, der giver Lissau et stort tilbud - men afslutningen sendes desværre over mål. Lyngby skaber også et par chancer, når de et par gange med hurtigt kombinationsspil fik åbnet FCR-forsvaret op - men enten løb det ud i sandet med et svag afslutning eller også tog Frederik Vang sig stille og roligt af sagerne.

Alt i alt kan vi være tilfredse med det ene point mod rækkens nummer 3 - Lyngby gav os i efteråret to nederlag på Lyngby Stadion, på henholdsvis 3-1 og 2-0, med cirka en måneds mellemrum, men i går kunne man igen se tydelige tegn på, at FC Roskilde har udviklet sig - har mere selvtillid og tror mere på egne evner.

Det må i hvert fald nu stå klart for en hver, at FC Roskilde ikke bare har fået nogle heldige point, her i foråret, fordi holdet måske er blevet undervurderet, men at truppen har et niveau, hvor forbliven i 1. division er et realistisk mål.

Men da 1. division bare er en hård række, med mange dygtige fodboldhold, og da de fleste hold alle kan slå hinanden, kan alt ske og der er lang vej hjem endnu for "De lyseblå".

Med det er jo - blandt mange andre ting - det, der gør det så sjovt og spændende at gå til fodbold i Roskilde Idrætspark.

Spillerne på vej ind til pausethé.

Kampfakta

FC Roskilde - Lyngby Boldklub 0-0 (0-0)

Fredag, den 17. april 2015, kl. 19.00

Roskilde Idrætspark