FC Roskilde vinder slaget om Roskilde

6. november 2020

Slaget om Roskilde stod her til aften i Roskilde Idrætspark, Lokalderbyet hele byen spændt har set frem til.

Til trods for, at KFUM lå højere placeret i tabellen, måtte FCR nok alligevel tage favoritrollen på sig - så gæsterne havde alt at vinde. Det var bare kampen som begge hold - for enhver pris - ville vinde.

Man kunne fra starten mærke, at FCR-spillerne var fokuserede, sammenbidte og ville vise, hvad de er lavet af. Kampen var rent spillet, men der var bid i tacklingerne.

Hjemmeholdet sad på det meste i 1. halvleg, og skabte flere gode tilbud i løbet af hele kampen. KFUM havde første reelle chance efter 40 minutters spil med et langskud. I 2. halvleg kom KFUM lidt mere med og havde bolden lidt mere.

Maarups drømmeskud, der afgjorde kampe, var en sand perle. FCR kom derefter til at stå lidt længere tilbage på banen, hvilken gav lidt mere tid med bolden for gæsterne. De var dog sjældent helt fremme og blive farlige. FCR havde flere gode omstillinger, og burde nok også havde sat minimum en enkelt bold mere i kassen - måske endda to.

Højdepunkter:

20': FCR i hurtig omstilling. Bolden ender hos Casper Neerborg på højrekanten - han sender den ind foran mål, hvor Mileta lige akkurat ikke når frem til bolden.

28': Neerborg trækker ind i banen og afslutter langt ude fra, men over mål.

31': Grening vender på sin oppasser, midt på banen - og sender et flot indlæg ind bagerst i feltet - Mileta er klar og flugter, men desværre over mål.

34': Langt indkast fra højre - Andreas Maarup afslutter på mål, men bolden blokeres til hjørnespark.

38': FCR presser på - Oliver Juul dribler i feltet - han tackles på foden og falder halvvejs, men kommer op igen - og afslutter med det kolde højre forbi mål uden fart. FCR appellerer for straffespark.

40': Gæsternes Jakob Sparholt trykker kompetent af fra distancen - bolden suser tæt forbi mål.

Pause

47': Langt indkast af Oliver Juul - klumpspil, Maarup afslutter hårdt, men lige over mål.

50': Grening snyder to mand i venstre side og sender et fint indlæg til modsatte stolpe. Mileta går i luften og forsøger at dirigere bolden hen i modsatte side, men rammer den for upræcist.

59': Monday fighter bolden til sig i højre side - driver bolden frem og slår et hårdt fladt indlæg - Grening afslutter resolut, men banker bolden langt over mål.

65': Indlæg fra venstre - Maarup drejer den ind foran mål - KFUM får den clearet. Igen en stor chance til FCR. Man fornemmer noget er under opsejlning.

67': Og ganske rigtigt - så lykkedes det endelig. Maarup er igen på spil - han får bolden midt på banen, ser ingen afleveringsmuligheder og vælger derfor selv at prøve lykken. Han prygler bolden i nettet fra lang afstand. KFUM-keeper, Marc Lyster, får godt nok hænderne på bolden, men er chanceløs. Fortjent 1-0 føring til FCR.

80': KFUM spiller sig fint igennem i højre side - bolden sendes i dybden til Kyemetang, der fra en spids vinkel sender bolden forbi Vang, der vil lukke vinklen ned - bolden sparkes væk på stregen af FCR-forsvaret.

93': Monday stormer igen frem - han sender et godt indlæg i feltet, hvor Henrik Ravensbeck går i luften sammen med sin modstander men header forbi mål.

Efter næsten 95 minutters spil lyder endelig det forløsende sidste dommerfløjt. En fortjent 1-0 sejr til FC Roskilde er en kendsgerning i de to klubbers første lokalderby.

Den er en af den slags sejre, der er meget mere end tre point værd! Det giver gutterne selvtillid efter en robust indsats, og så har FC Roskilde "håneretten" indtil 1. maj 2021, hvor de to klubber igen krydser klinger.

Matchvinder i lokalderbyet, Andreas Maarup, der med et flot langskud afgjorde kampen til FC Roskildes fordel.

Kampfakta

FC Roskilde - KFUM Roskilde 1-0 (0-0)

Fredag, den 6. november 2020, kl. 19.00

Roskilde Idrætspark