FC Roskilde uddanner til højeste niveau

FC Roskilde vil rigtig gerne kunne tilbyde deres ungdomselitespillere de bedste trænere, derfor er det også en stolt FC Roskilde ungdomselitechef Carsten Reinholdt der udtaler at FC Roskilde er rigtig stolte over at en af deres ungdomstrænere, Per H Jensen er blevet udvalgt af DBU til komme på den helt nye UEFA Elite A-Youth uddannelse. Uddannelsen tager et år og er en overbygning på den allerede eksisterende A-uddannelse. Elite A-Youth uddannelse kan sidestilles med den højeste træner licens man kan opnå i Danmark, nemlig P-licensen, dog er Elite A-Youth uddannelsen specielt rettet mod ungdomsspillere, hvor P-licensen mere henvender sig til de ældste ungdomsspillere og senior spillere. Uddannelsen har til formål at styrke deltagernes trænerfærdigheder samt viden om talentudvikling på højeste niveau, så de bliver i stand til at forberede elitespillere til en karriere på professionelt plan.

Carsten Reinholdt fortsætter med at fortælle at uddannelsen af trænerne i FC Roskilde er et led i den store plan som FC Roskilde lavede for få år tilbage, som bl.a. handler om at FC Roskilde vil være kendt i hele landet for deres gode talent arbejde. FC Roskilde har i dag 7 trænere med A-uddannelse.

Per H Jensen arbejder til dagligt fuldtid i FC Roskilde, hvor han bl.a. har ansvaret for morgentræning af de bedste U17 og U19 spillere i FC Roskilde og fodbold eleverne fra Team Danmark klasserne på Himmelev skole, ligeledes er Per T+ ansvarlig(DBU licens) og hold træner for FC Roskildes U14 hold. Per udtaler at han glæder sig helt utrolig meget over at han får mulighed for at dygtiggøre sig yderligere. Jeg håber meget at det kan være med til at spiller niveauet i FC Roskilde løfter sig yderligere og at jeg kan være med til at udvikle klubben endnu mere, så vi når vores målsætning om at blive kendt i hele landet for vores gode talent arbejde. Lige nu er vi rigtig godt på vej med at nå det mål, det føles i hvert fald sådan, fordi vi bliver i øjeblikket næsten dagligt kontaktet af større klubber som vil invitere vores spillere ind til deres klub og træne, fortæller Per H Jensen.

Carsten Reinholdt slutter af med at fortælle at fastholdelse af egne talenter, er et af de punkter som FC Roskilde arbejder meget målrettet med lige nu, bl.a. skal alle ungdomsspillerne til Tyrkiet i uge 8 på træningslejr og med den nye 3 årige elitesportsaftale med Roskilde Kommune, hvor også træneruddannelse på højeste niveau, ligeledes er et væsentligt fokuspunkt, er vi kommet et endnu skridt på vejen til at få indfriet de store ambitiøse målsætninger vi har i den sportslige sektor

Carsten Reinholdt