FC Roskilde tabte til overmagten

Roskilde Garden havde varmet publikum op, solen skinnede, Roskilde Idrætspark var pakket med 2152 tilskuere - og det var alt i alt nogle rigtig dejlige rammer at gå til fodbold i.

Så det var op til FC Roskilde, at spille op til deres bedste, hvis der skulle point på kontoen. Men i dag må vi bare indrømme, at vi mødte overmagten.

AGF havde bolden langt det meste af tiden og kørte den rundt i egne rækker - FC Roskilde stod langt tilbage på banen for at forsvare sig, for så slå til, hvis chancen for en hurtig omstilling bød sig. Men det gjorde den sjældent for AGF smed ganske få bolde. FC Roskilde havde stort set kun én rigtig farlig chance og den kom først kort før pausen.

AGF tilspillede sig løbende gode tilbud, men både Kim Aabech og Danny Olsen afsluttede forbi målet.

FC Roskilde havde endnu engang ikke heldet med sig, da Mark Leth Pedersen måtte lade sig udskifte med en skade allerede efter 12 minutters spil. Lad os håbe, at det ikke er alt for alvorligt, for vi har absolut ikke brug for, at flere spillere skriver sig på den i forvejen alt for lange skadesliste.

Kampens første mål kommer efter et indlæg, hvor Frederik Vang ikke helt kommer frem og får bokset bolden væk - i stedet dukker AGF's Johan Lædre Bjørdal op og header bolden i mål.

AGF kører resten af 1.halvleg hjem på "cruise control" og FC Roskilde har nok at se til med at forsvare sig.

Og så alligevel var det tæt på en udligning i det 44. minut. Ferdinand Bangsgaard kaster et af sine lange indkast ind i feltet - bolden heades videre og ved bagstolpen dukker Simon Richter op og banker til bolden - desværre dog i sidenettet. Ellers et rigtig fint tilbud, der på en god dag godt kunne have givet en scoring.

2. halvleg starter med lidt mere FC Roskilde-initiativ, men den begyndende optimisme blev slukket igen efter 52. minutters spil. AGF har frispark som de slår ind i feltet, hvor farlige Kim Aabech kommer højere end alle andre og snitter bolden ind i netmaskerne,

Stadionuret viste 66 minutter, da uheldet igen rammer FC Roskilde. Efter en situation, hvor Bajram Fetai godt nok har for højt ben, kom dommeren i centrum på en lidt kedelig måde - for nu at sige det pænt. Han kalder stille og roligt Bajram hen til dig - og de fleste af os forventede en henstilling om lige at udvise lidt hensyn overfor modspillerne. Men til alles store overraskelse trækker dommer Thomas Kurt Lo Turco i stedet det røde kort op af lommen og sender Bajram direkte i bad.

Resten af kampen blev en lidt kedelig affære, hvor AGF kørte bolden rundt i egne rækker og FC Roskilde igen jagtede bolden - og der skete derefter ikke så meget foran mål. AGF ville ikke - og FC Roskilde kunne ikke rigtig i dag. Der var ganske enkelt ikke krudt nok til at komme frem til noget, efter en kamp, hvor spillerne måtte bruge en masse energi på at forsvare sig og stod langt tilbage på banen.

Så FC Roskilde måtte se sig besejret med 0-2 på eget græs. Men som bekendt er det jo ingen skam at tabe til et bedre hold. Og det gjorde vi i dag.

Onsdag i næste uge venter endnu en svær kamp når FC Roskilde, onsdag aften, gæster Viborg.

Spillerne siger tak for kampen efter en kamp, hvor FC Roskilde måtte se sig besejret 0-2.

Kampfakta


FC Roskilde - AGF 0-2 (0-1)

Torsdag, den 7. maj 2015, kl. 19.00

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 2152

Dommer: Thomas Kurt Lo Turco

Linjedommere: Troels Nøhr Jespersen & Daniel R. Nørgaard

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richer

Stefan Hansen

Anders Nielsen

Nikolaj Hansen (anfører)

Morten Bertolt

Ferdinand Bangsgaard

Mark Leth Pedersen

Jesper Bech

Bajram Fetai

Kristian Geertsen

 

Kampforløb:

21' 0-1   Johan Lædre Bjørdal (AGF)
52' 0-2   Kim Aabech (AGF)
66' Udvisning   Bajram Fetai (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
12' Mark Leth Pedersen Pierre Larsen
61' Jesper Bech Robert Larsen
75' Ferdinand Bangsgaard Martin Nielsen

 

Ikke benyttede spillere:

Mads V. Petersen

Andreas Lissau