FC Roskilde tabte - Viborg rykkede op

Det lykkedes desværre ikke FC Roskilde at komme hjem fra Viborg med point på kontoen. Topholdet vandt 1-0 og kunne samtidig fejre oprykningen til Superligaen, efter én sæson i 1. division.

Kampens eneste mål kom tidligt i kampen - der var spillet 14 mintuter, da Viborg får tildelt et frispark nogle meter uden for feltet. Sebastian Andersen tordner bolden ind helt oppe i "krydset", uden chancer for Frederik Vang i Roskilde-målet.

Viborg dominerede faktisk hele den første time af kampen, hvor "De lyseblå" måtte bruge flest ressourcer på at forsvare sig. Jesper Bech får den første reelle chance, efter 60 minutters spil af kampen - men Viborgmålmand Peter Friis fik afværget situationen.

Herefter fik FC Roskilde bedre fat i spillet - og Viborg fik nok også lidt "gummiben", for nu var oprykningen så tæt på at være en realitet. Vi fik dog aldrig omsat det til farlige chancer og - som det så ofte går - ender det med, at Viborgs Martin Svensson, i kampens sidste minut, får en friløber. Han formår dog ikke at få afsluttet på det store tilbud.

Kampen ender 1-0 til Viborg og FC Roskilde måtte returnere uden point på kontoen. Men der kommer en ny chance i næste uge. Igen en aftenkamp - igen en onsdag - og igen en tur til Jylland, hvor endnu et tophold venter, når Vendsyssel FF tager imod på Hjørring Stadion.

Så lige nu trækkes der store veksler på hele FC Roskilde-truppen, men viljen til overlevelse i 1. division er så stor, at alle mand - hele vejen rundt - vil ofre alt for at være over nedrykningsstregen, når den sidste kamp i sæsonen 2014/2015 er spillet i Roskilde Idrætspark, lørdag den 6. juni 2015. Det er det, der er det ultimative mål i år.

FC Roskildes spillere varmer op til kampen på Energi Viborg Arena.

Kampfakta


Viborg - FC Roskilde 1-0 (1-0)

Onsdag, den 13. maj 2015, kl. 19.00

Energi Viborg Arena

Tilskuere: 5004

Dommer: Chris Johansen

Linjedommere: Allan Nørager Johansen & Jacob Højrup Vendelbo

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richer

Stefan Hansen

Anders Møller Christensen

Anders "Nille" Nielsen

Nikolaj Hansen (anfører)

Morten Bertolt

Robert Larsen

Jesper Bech

Christian "Greko" Jakobsen

Kristian Geertsen

 

Kampforløb:

14' 1-0   Sebastian Andersen (Viborg)
42' Advarsel   Simon Richter (FCR)
66' Advarsel   Morten Bertolt (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
62' Robert Larsen Andreas Lissau
71' Morten Bertolt Ferdinand Bangsgaard
84' Kristian Geertsen Pierre Larsen

 

Ikke benyttede spillere:

Mads V. Petersen

Lasse Brandt Hansen