FC Roskilde møder Hellas i DBU pokalen

Det blev en af de mindre klubber, men ikke hvilken som helst klub, der kom op af hatten, da der i dag blev trukket lod til 1. runde i DBU’s pokalturnering. Det blev nemlig FC Roskildeformanden, Carsten Wickmanns barndomsklub Hellas, der skal lægge græs til opgøret, som spilles enten den 12. eller 13. august. Alle klubber, med undtagelse af Superligaklubberne, var med i lodtrækningen, og der er et par interessante kampe i vente. To af vore kommende modstandere og tilmed begge nedrykkere fra Superligaen, Viborg og AGF mødes, men også opgørene, hvor HB Køge skal til Næstved og Helsingør skal møde Fremad Amager ser spændende ud.

Københavnerklubben Hellas, som FC Roskilde skal besøge frister en tilværelse i serie 1, hvor det blev til en 10ende plads i den netop afsluttede sæson. Så en på papiret overkommelig modstander, men i pokalfodbold kan alt ske. Klubben bedste præstation ligger år tilbage, men er noget, der stadig tages frem i forskellige sammenhænge.  Man var således kvartfinalen i pokalturneringen, hvor det blev til et nederlag på 0-1 efter forlænget spilletid mod AGF. Turneringsmæssigt var årene 1971 til 1976 de bedste for klubben, som var rykket op i Danmarksserien, hvor det blev til to tredjepladser.

I alle disse år var Wickmann formand for klubben, valgt som 21 årig, så måske er det noget af den erfaring, der er taget med til Roskilde. Selv siger Wickmann: "En kamp, jeg selvfølgelig ser meget frem til.  Hellas var nærmest mit andet hjem dengang, for spillede man ikke lige fodbold så var der mange andre ting at hjælpe til med. Og ligesom det er hos os, så er det de frivillige, der ofte er afgørende for, hvordan det går en klub. Sådan var det i Hellas, og sådan er det også i dag hos os omkring FC Roskilde".