Fantastisk forårspremieresejr

Det var næsten for godt til at være sandt... for hvor står man efter en lang vinterpause, hvor holdet ikke har spillet om point. Vi skal møde AB, der for tiden er et såret dyr og vi har den tyngende storfavoritrolle. Vi skal spille på en regntung bane, der hurtigt bliver smattet, hvor vi har dårlige betingelser for vores hurtige pasningsspil. Der var en masse faktorer, der kunne spille ind på holdets performance - så det var absolut ikke så ligetil, som det måske kunne se ud til.

Men alle bekymringer blev gjort til skamme, for det blev en kamp, hvor den planlagte taktik lykkedes, hver enkelt spiller leverede en solid indsats, alle så ud til at være fysisk på plads - og så blev det hele krydret med fire dejlige mål, hvoraf et par stykker af dem var spektakulære - og ja, så var der selvfølgelig de tre point på kontoen, ikke at forglemme.

Det var ganske enkelt en pragtfuld måde, at komme fra start på, og gutterne fortsatte den flotte opstartsperiode og bragte alle de ting, der har været arbejde med, ind i kampen.

Kan holdet fortsætte på den måde, er det godt nok svært at bevare pessimismen :-)

Højdepunkter:

10' - Første farlige situation. Hjørnespark der ved forreste stolpe, hvor Stenderup snitter bolden videre, men den sniger sig forbi bagerste stolpe.

14' - Thygesen sender bolden mod mål, fra højre side, hvor Emil Nielsen er på pletten ved modsatte stolpe. Emil bringer FC Roskilde på sejrskurs med scoringen til 0-1.

21' - Stender sender en frisparksbold frem i feltet - Emil afslutter kontant, bolden bliver dog blokeret, men springer hen til farlige Morten Nielsen, der ikke svigter, og det står 0-2.

43' - Et smukt opspil, hvor det er ren tiki-taka, når det er mest effektivt, bolden ender hos Anders Nielsen, der afslutter fint, men desværre lige på AB-målmand Mark Jensen.

PAUSE

46' - Det må være én af FC Roskildes hurtigste scoringer. Der var gået 17 sekunder efter dommeren havde fløjtet 2. halvleg i gang, da bolden lån i AB's mål for 3. gang i dag. Bolden føres frem af Emil Nielsen, der slår en flad og hård aflevering ind foran mål, hvor Morten Nielsen kommer forrest og sender bolden i netmaskerne til 0-3. En scoring der reelt knækker AB definitivt.

64' - En af de få farlige AB-chancer... Der bliver stukket en dyb bold ind i FC Roskildes midterforvar, hvor Frederik Schram springer frem og får tacklet - riposten er også farlige, men Schram springer frygtløst frem og sparket bolden ud af banen.

73' - Schram har bolden, men er for længe om at beslutte sig, så når han sparker bolden ud, bliver han tacklet og bolden springer til siden og bliver farlig - men den langer keeper springer ud i fuld længde som en panter, og med armene blokerer han afslutningen. En i første omgang lidt skidt aktion, der bliver gjort god igen med en fantomredning.

79' - Målfesten lukkes med en perle af et mål. Anders Nielsen slår en følt bold frem i banen, hvor Mikkel Nøhr med hovedet drejer bolden ind midt i banen - her er indskiftede Kristian Lindberg "klar ved pumperne" og med en teknisk meget svær og helt uimodståelig flot afslutning, holder han bolden nede lige over jorden og tæsker den i kassen helt ude ved den ene stolpe. Det bliver dårligt meget smukkere...

Dommeren fløjter af og en fuldt fortjent 0-4 sejr er i hus.

Dagens øvrige resultater i 1. divisions 20. runde (se dem her) flaskede sig så FC Roskilde kravlede op på 2. pladsen.

Nu venter Næstved i de næste to kampe. Først på onsdag, kl. 19:00 (på udebane), hvor de to hold tørner sammen i DBU Pokalen, og derefter søndag, hvor Roskilde Idrætspark lægger græs til det vigtige lokalbrag mod de grønblusede ærkerivaler.

Et dybt koncentreret omklædningsrum. Alle ved hvad der skal ske, og hvad der kræves taktisk og indstillingsmæssigt.

Kampfakta


AB - FC Roskilde 0-4 (0-2)

Søndag, den 5. marts 2017, kl. 13.45

Gladsaxe Stadion

Tilskuere: 552

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

Linjedommere: Jesper Dahl & Brian Qvist

4. dommer: Jonas Hansen

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Daniel Stenderup

Stefan Hansen (anfører)

Simon Richter

Nicklas Halse

Valon Ljuti

Mikkel Thygesen

Mikkel Nøhr Christensen

Emil Nielsen

Morten Nielsen

 

Kampforløb:

14' 0-1 Emil Nielsen (FCR)
27' 0-2 Morten Nielsen (FCR)
38' Gult kort James Nortey (AB)
46' 0-3 Morten Nielsen (FCR) - 17 sek. efter pausen
50' Gult kort Frederik Schram (FCR)
64' Gult kort Rasmus Hansen (AB)
79' 0-4 Kristian Lindberg (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
68' Emil Nielsen Andreas Lissau
74' Morten Nielsen Kristian Lindberg
79 Nicklas Halse Mathias Gehrt

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang

Anders Qvist

Kristian Geertsen

Robert Larsen