Emil matchvinder i sidste sekund

18. marts 2018

Den alt alt for spændende kamp på Herlev Stadion blev først afgjort i sidste sekund, da Emil Nielsen blev matchvinder ved at sende bolden i netmaskerne via stolpen. Brabrand nåede ikke en gang at give bolden op, inden dommeren fløjtede kampen af - efter godt tre minutters tillægstid.

Som det fremgår af billedet her, ville glæden ingen ende tage, da de tre point var i hus:

FC Roskilde var uden Mikkel Thygesen (skadet), Morten Nielsen og Stefan Hansen (karantæne), men viste i glimt prøver på fint fodboldspil. Desværre blev meget af kampen spillet på Brabrands præmisser og Ørnene havde svært ved at flytte bolden hurtigt nok rundt. Brabrand stod langt nede på banen og satsede på hurtige omstillinger - og det gjorde de egentlig godt. FC Roskilde viste sig dog at være lige en tand skarpere i felterne, og det afgjorde kampen.

Højdepunkter:

4' - FCR holder "skydetelt" - der afsluttes i flere omgange, og bolden hopper og danse nærmest på stregen - den lægges til sidste tilbage til Simon Richter der fladt smækker den fladt i kassen. Super start!

12' - Schram må ud i en flot fodparade, for at afværge en scoring.

14' - Brabrand stikker en god old i dybden, og angriberen forsøger at loppe den over tårnhøje Schram, men han kan gribe det ud, uden problemer.

18' - Hjørnespark til Brabrand. Bolden kommer over stregen, men målet annulleres, da der laves frispark på Schram.

30' - Mathias Gehrt lopper over målmanden, der er kommet lidt for langt ud af sit mål, men den lander i nettaget.

36' - Brabrand udligner til 1-1 efter hjørnespark. Bolden lander i klumspil, FCR-forsvaret ser passivt ud, og Halse noteres for et selvmål.

42' - FCR slutter 1, halvleg godt af. Valon sender en god afslutning mon mål, men desværre lige på keeperen.

PAUSE

48' - Stenderup sender en flot bold i dybden til Lindberg, der går på mål, men bliver væltet omkuld i straffesparksfeltet. Dommeren peger på 11-meterpletten. Lindberg sparker selv. Målmanden får hånden på bolden, men kan ikke afværge 2-1 føringen.

58' - Brabrand har et nærgående fint fladt langskud, der sniger sig lige forbi mål.

66' - Brabrand bringer igen balance i regnskabet. Der afsluttes udefra - bolden rettes af og lander lidt tilfældigt hos indskiftede Anton Søjberg, der effektivt sender bolden i mål.

69' - Brabrand er igen farlige - Schram må give hjørnespark på et langskud.

75' - Brabrand sender et hovedstød lige forbi mål.

92' - I dommerens tillægstid lægger Emil bolden af til Gehrt, der bryder igennem - han afslutter i helt fri position, men desværre lige på målmanden.

93' - I kampens allersidste sekund sender FCR en lang bold frem - Emil tager den til sig og afslutter. Det er som om tiden står stille og alt foregår i slow-motion. Bolden tager stolpen og - helt vidunderligt - går den i mål. En alt for spændende og helt forrygende afslutning på en ellers ikke 100% medrivende kamp.

Men det var tre dejlige og tiltrængte point, der til sidst kunne sættes ind på kontoen, og selv om spillet ikke var prangende, giver det selvtillid og der er noget at bygge videre på i forsøget på at klatre op i tabellen.

Simon Richter og Frederik Schram rejser nu med henholdsvis Gambias- og Islands landhold, så næste weekends kamp ude mod FC Fredericia er som bekendt udsat.

Næste opgave for Ørnene er derfor hjemmekampen mod Nykøbing FC, der spilles Skærtorsdag, den 29. marts 2018, kl. 13:45.

Om banen i Roskilde Idrætspark er klar til at spilles på der, ved vi ikke i skrivende stund - men lad os håbe på det. Én ting er sikkert - når der foreligger nyt, vil det blive meldt ud her på hjemmesiden og på Facebook.

Tre glade målscorere - Kristian Lindberg, Emil Nielsen og Simon Richter.

Kampfakta

FC Roskilde - Brabrand 3-2 (1-1)

Søndag, den 18. marts 2018, kl. 13.45

Herlev Stadion