Delte i Sundby Idrætspark

10. marts 2019

Det var en råkold Sundby Idrætspark, der lagde (kunst)græs til dagens kamp, der som bekendt oprindeligt skulle have været spillet i Roskilde Idrætspark.

Fremad Amager var, ganske som Ørnene, kommet skidt fra start i foråret, med et nederlag (0-2 til Nykøbing FC). Derfor havde begge hold brug for en sejr, for at komme på sporet igen - Fremad Amager skulle bruge point for at få fat i "sub-toppen", og FCR skulle naturligvis væk fra sidstepladsen.

FCR sad solidt på 1. halvleg og leverede en virklig robust indsats, hvor Lønstrups "game plan" blev fuldt - og var da også fortjent foran ved 2-0 ved pausen. FCR's mål blev sat ind af Nicolai Vallys og Emil Nielsen.

I 2. halvleg var det dog imidlertid et forvandlet hjemmehold, der fra starten viste, at de ikke var slået endnu. Du kæmpede med alt, hvad de havde - og FCR blev presset tilbage på banen, for at forsvare føringen (den velkendte "verdens farligste føring". Fremad fik da også udlignet og i kampens sidste 10 minutter havde hjemmeholdet også heldet med sig, da Daniel Stenderup uheldigt kom til at lave selvmål.

Derfor endte det med "en deler" i Sundbu Idrætspark - hvert hold havde en halvleg hver. FCR burde have lukket af og kørt de tre point ind på kontoen, men som kampen udviklede sig, var en pointdeling vel egentlig rimelig nok.

Højdepunkter:

8' - Nicloai Vallys viser sin farlighed og sender et landskud lige forbi mål.

22' - Anders Nielsen sender et hjørnespark perfekt ind over - Stenderup snitter bolden og fikserer hjemmeholdets forsvar - Vallys stiger til vejrs og header bloden flot i nettet til 0-1.

30' - Fremad laver en forsvarsfejl, som Emil opspapper, han beskutter bolden fint og sender den på tværs til Mikkel Nøhr - Nøhr tager en dribling og kommer i en fri position, hvorfra han afslutter - desværre lige på Fremad-keeper Nicklas Dannevang, der i øvrigt stod en fin kamp.

35' - Pierre Larsen (også tidligere FCR, ganske som Dannevang og Valon Ljuti) tæsker et flot fladt langskud mod mål, men Frederik Schram er på plads med en fin redning og må give hjørnespark.

45' - Nøhr viser utrolig kampvilje, da han jagter en løs bold over en halv banelængde. Han henter ind på Valon Ljuti, der dog kommer først på bolden - men han er presset og tilbagelægningen til Dannevang fra en spids vinkel bliver ikke godt nok, så Emil Nielsen har forudset situationen og sprinter ind og når præcis at tackle Dannevang, så bolden går i mål til pausestililngen 0-2. Et virkelig energimål af fineste kvalitet.

Pause

46' - 2. halvleg er få sekunder gammel, da FCR bryder igennem i højre side - bolden ender foran mål hos Emil Nielsen, der afslutter fint, men Dannevang klarer med en fodparade.

52' - Pierre Larsen er på spil igen - han afslutter fladt, men igen er Schram på palds.

62' - Igen driller Pierre Larsen - han bryder igennem i højre side og afslutter hårdt, men endnu engang viser Shcram klasse og placeringsevne, og får raget kastanjerne ud af ilden.

65' - Fremad sender et hjørnespark ind i feltet, hvor tårnhøje Nemanja Cavnic stiger i luften og pander bolden i netmaskerne til reducering 1-2.

77' - Vallys tæsker på kassen fra kanten af feltet - Dannevand må ud i fuld  længde for at klare den.

81' - Fremad sender et indlæg fra højre side går helt over til modsatte stolpe - bolden drejes ind foran mål forbi Schram, og desværre kommer Stenderup uforvarende til at vælte bolden i over stregen til 2-2. Ærgerligt, men det sker i kampens hede.

Efter 3 minutters tillægstid fløjter dommer, Jesper Nielsen, kampen af. FCR leverede en rigtig god 1. halvleg, og havde Fremad Amager helt nede i sækken - men formåede så desværre ikke at snørre sækken til, imens tid var. Derfor ender kampen 2-2.

FCR ligger stadig sidst, men med kun to point op til 9. pladsen. Det er ingen overdrivelse at sige, at de næste tre kampen er nøglekampe. Her skal Ørnene møde Hvidovre, Thisted og FC Helsingør - og det er præcis de tre hold, der ligger på 9., 10. og 11.-pladsen i tabellen.

Kampfakta


Fremad Amager - FC Roskilde 2-2 (0-2)

Søndag, den 10. marts 2019, kl. 13.45

Sundby Idrætspark

Tilskuere: 681

NordicBet LIGA

Dommer: Jesper Nielsen

Linjedommere: Brian Qvist & Søren Stagaard

4. dommer: Yasin Seeker

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Patrick Da Silva

Stefan Hansen (anfører)

Daniel Stenderup

Anders Nielsen

Nicklas Halse

Mikkel Thygesen

Nicolai Vallys

Mikkel Nøhr Christensen

Emil Nielsen

Andreas Bruus

 

Kampforløb:

20' 0-1 Nicolai Vallys (FCR)
45' 0-2 Emil Nielsen (FCR)
59' Advarsel Pierre Larsen (Fremad)
65' 1-2 Nemanja Cavnic (Fremad)
81' 2-2 Stenderup (FCR), selvmål

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
56' Emil Nielsen Nicolai Jessen
82' Anders Nielsen Mark Gundelach

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang Larsen

Marc Bredal

Kyle McLagan

Casper Neerborg Rasmussen

Mathias Kisum