Delte i porten med topholdet

FC Roskildes spillere var glade for at få muligheden for hurtigt, at få vasket den ærgerlige plet fra skærtorsdags nederlag til FC Helsingør væk.

Og det lykkes faktisk fint. Og det endda mod tabellens suveræne førerhold, Lyngby Boldklub, der måtte rejse hjem med kun det ene point. De havde nok forventet lidt mere - men FC Roskildes ville det anderledes. Så at måltavlen viste 0-0, da dommeren fløjtede kampen af, var en tilfredsstillende stilling for FC Roskilde.

Grundlæggende var det svært at spille flot fodbold, da banen var knoldet, så det blev i visse situationer lidt rodet og tilfældigt. Der stod også en strid vind, som heller ikke gjorde det nemmere.

Så FC Roskilde kom i stedet op med gode gamle dyder, såsom fight og energi og vilje i duellerne - og det gav pote, da Lyngbys normale hurtige kombinationspil ikke kom til at fungere i dag.

Næste kamp for FC Roskildes vedkommende er på søndag, når turen går til Silkeborg. Som det fremgår af video-interviewet med cheftræner Anders Theil på forsiden af hjemmesiden, er han ikke tilfreds med, at Silkeborg ikke vil flytte kamptidspunktet. Årsagen er, at FC Roskilde som bekendt møder AaB i DBU Pokalen allerede tirsdagen efter. Så gutterne får kun en enkelt fridag, inden den vigtige og yderst hårde pokalkvartfinale. Der havde vi nok håbet på lidt mere velvilje fra Silkeborgs side.

Men her og nu glæder FC Roskildes spillere og stab sig over det ene point mod topholdet, efter en godkendt indsats - næste uges udfordringer forholdet trænerstaben sig til, når den tid kommer.

Højdepunkter:

12 min. - Frederik Gytkjær header lige forbi mål, efter flot kombinationsspil med Danilo.

16 min. - Thygesen header lige over mål

31 min. - Thygesen lægger af, lige uden for feltet - Bajram trykker af, men lige over målet

PAUSE

48 min. - Jesper Bech tager et træk ind i banen, og hamrer den afsted mod mål fra 30 meter. Overliggeren står i vejen, og bolden går via den ud til målspark

70 min. - Lyngby med hjørnespark fra højresiden. Klumpspil i feltet giver Lyngby flere muligheder for at nærme sig målet - dog uden den store kvalitet

72 min. - Bajram Fetai bliver stukket afsted i dybden. Mens han nærmer sig baglinjen kigger han op og ser en fremstormende Mikkel Thygesen på midten - afleveringen ligger perfekt, men Thygesen skyder lige på målmanden og brænder

Stemningsbilleder fra dagens uafgjorte kamp mod Lyngby.

Kampfakta


FC Roskilde - Lyngby 0-0 (0-0)

Søndag, den 28. marts 2016, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1444

Dommer: Peter Much Larsen

Linjedommere: Elvis Boric & Victor Skytte

4. dommer: Jakob A. Sundberg

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Anders Qvist

Stefan Hansen

Simon Richter

Anders Nielsen

Nikolaj Hansen (anfører)

Mikkel Thygesen

Mikkel Nøhr Christensen

Jan Kristiansen

Jesper Bech

Bajram Fetai

 

Kampforløb:

36' Advarsel   Lasse Fosgaard (Lyngby)
47' Advarsel   Mathias Tauber (Lyngby)
72' Advarsel   Jesper Bech (FCR)
88' Advarsel   Anders Qvist (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
77' Jan Kristiansen Martin Andersen
85' Mikkel Nøhr Christensen Valon Ljuti
90' Bajram Fetai Robert Larsen

 

Ikke benyttede spillere:

Kasper Tvede

Anders Møller Christensen

Ferdinand Bangsgaard