Delte i porten i en råkold Reden

Det var en råkold eftermiddag i Roskilde Idrætspark, bedre kendt som Reden, der dannede rammerne om dagens vigtige lokalopgør - HB Køge kom tidligt foran, men det endte med, at FC Roskilde fik det ene point at lune sig på.

Der var ellers lagt i kakkelovnen til et brag af et ærkerivalopgør, men det blev aldrig den helt store spillemæssige oplevelse. Men der blev fightet så det nogle gange slog gnister, og der blev givet og taget af et godt hjerte.

Overordnet set, var det som om, at FC Roskilde mange gange kom for sent til det meste i 1. halvleg, når HB Køge byggede spillet op - og der stod vel ret beset HB Køge på det meste i den første time af kampen. Et par udskiftninger på det rigtige tidspunkt, og en vilje til at ville vende skuden, gjorde, at FC Roskilde overtog initiativet og stod for det meste i kampens sidste halve time. HB Køge blev presset længere tilbage på banen og de forsøgte at forsvare deres 0-1 føring - og så i øvrigt leve på hurtige omstillinger, dog uden det store held.

I stedet blev det igen FC Roskildes farlige Morten Nielsen, der sikrede det ene point til hjemmeholdet og dermed løb med opmærksomheden.

Højdepunkter:

12' - Nille slår en lang bold frem til Thygesen, der trækker ind i banen. Han afslutter mod modsatte kryds, men bolden går forbi.

16' - Lindberg laver en tunnel og er lige ved at slippe forbi, men han mangler plads til at kunne komme afgørende fri og han mister bolden.

17' - På efterfølgende omstilling er FC Roskildes defensiv for passiv - HB Køges Kristian Andersen driver bolden frem - han stopper op og afventer at Mark Rochester er fri - spiller ham og Rochester sender bolden i netmaskerne til 0-1 helt ude ved den ene stolpe.

45' - 1. halvlegs sidste aktion. Hjørnespark til HB Køge - Lee Rochester stiger til vejrs og header lige forbi mål.

PAUSE

50' - HB Køge bryder igennem i højre side og sender bolden på tværs - Anders Nielsen kommer i sidste øjeblik imellem og prikker bolden til hjørnespark, lige for næsen af en HB Køge-angriber.

59' - FCR slår et indlæg fra venstre side - Emil Nielsen kommer lige en postgang for sent og når ikke frem til bolden.

61' - Det brænder på foran HB Køges mål. Efter en dødbold, har FCR flere forsøg på hovedstød - men bolden vil bare ikke ind - og til sidst må målmanden give hjørnespark.

68' - Anders Nielsen slår et indlæg - Emil Nielsen flugter tæt forbi mål.

71' - Indlæg fra venstre - Mark Leth header på overliggeren.

84' - Lang bold - Morten Nielsen header til Mark Leth, der flugter forbi mål.

87' - FCR udligner til 1-1. Indlæg fra Mouritsen i venstre side - bolden sejler forbi alle i feltet og lander helt nede på baglinjen, hvor Mark Leth slår et fint indlæg - Morten Nielsen stiger op og header bolden flot ind. Flot mål og hvor var det dog bare en stor forløsning, for det havde trukket op til en scoring i noget tid.

Næste kamp er på søndag, hvor turen går til Amager. Kampen var ellers blevet udsat til december, men er nu rykket tilbage til på søndag, den 13. november, kl. 13:45. Fremad Amager ligger nu nummer tre, efter dagens 1-2 sejr over AB, så det tegner til endnu en spændende kamp for "De lyseblå".

Ganske som for en lille måneds tid siden, hvor FC Helsingør var på besøg, blev det Morten Nielsen, der i kampens slutning sikrede FC Roskilde det ene point.

Kampfakta


FC Roskilde - HB Køge 1-1 (0-1)

Søndag, den 6. november 2016, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Dommer: Michael V. jensen

Linjedommere: Troels Nøhr Jespersen & Jan Johansen

4. dommer: Simon Rosenlund

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Stefan Hansen (anfører)

Anders Qvist

Nicklas Mouritsen

Simon Richter

Nicklas Halse

Mikkel Thygesen

Emil Nielsen

Mark Leth Pedersen

Kristian Lindberg

 

Kampforløb:

17' 0-1 Mark Rochester (HBK)
33' Advarsel Simon Richter (FCR)
75' Advarsel Jesper Bech (FCR)
79' Advarsel Stefan Hansen (FCR)
80' Advarsel Andreas Hansen (HBK)
87' 1-1 Morten Nielsen (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
45' Simon Richter Jesper Bech
66' Kristian Lindberg Morten Nielsen
69' Anders Qvist Martin Andersen

 

Ikke benyttede spillere:

Kasper Tvede

Daniel Jørgensen

Kristian Geertsen

Jesper Blicher