Bundopgør mod oprykkerne

Af Alfred Winther Groth

På søndag kommer nyoprykkede Hvidovre IF på besøg på Roskilde Idrætspark til et vitalt bundopgør. Der er meget mere end blot tre point på spil, da det bliver en direkte kamp om at komme væk fra de nederste pladser i tabellen. Med vinden i ryggen fra Viborg-kampen og Lønstrups gode opstart er der lagt i kakkelovnen til et spændende opgør, hvor intet andet end en sejr tæller.

Sidst vi mødte Hvidovre i en turneringskamp var i sommeren 2013, hvor de rødblusede vandt 2-1 og sikrede sig oprykningen til 1. Divisionen. Det blev dog et kort visit i den næstbedste række, da de sæsonen efter rykkede ned – og har været i 2. Divisionen indtil nu.

Dagens modstandere har ikke fået point i de sidste fire spillerunder, hvor det er blevet til hårde nederlag til HB Køge, Thisted IF, Silkeborg IF og Nykøbing FC. Selvtilliden er derfor formentlig ikke i top hos hvidovregenserne, der ellers kom fint fra start i NordicBet Ligaen med fem spillerunder uden nederlag.

Det er derfor et mentalt presset hold, vi søndag byder op til dans. Efter en måneds tid i frit fald fortalte Hvidovre IFs træner (Per Frandsen tidl. Premier League-spiller samt HB Køge- og AB-træner) tirsdag til Hvidovre Avis, at opgaven for spillerne nu er ”at få stoppet elevatoren nedad både pointmæssigt og mentalt”. Det bliver dog ikke i Roskilde, hvor Ørnene nok skal holde gæsterne på jorden.

Omvendt har der hersket en god stemning og indædt fightervilje i truppen den seneste uge, hvor drengene onsdag fik lov at prøve kræfter med et dobbelt træningspas og generelt set har knoklet endnu hårdere end vanligt siden tiltrædelserne af Christian Lønstrup og John Bredal. Ingen træningspas har været under to timer, og det har spillerne kunne mærke, når de trætte, brugte og glade har forladt Ørnereden efter dagens dont.

Men alt hvad der sker på træningsbanen kan ikke bruges til noget som helst, hvis ikke der hentes tre point, når dommer Jesper Nielsen søndag eftermiddag klokken 13:45 fløjter op til et brag af en bundgyser mellem FC Roskilde og Hvidovre IF.

Kom og støt gutterne - god kamp!

Fun fact:

Mikkel Nøhr, Nicklas Halse og Stefan Hansen har alle spillet for Hvidovre IF i deres ungdomsår. Da vi i 2013 spillede mod HIF, var sidstnævnte på banen for vores modstandere.