Assistenttræner Michael Winter

Trænerteamet i FC Roskilde består af cheftræner Anders Theil samt de to nye assistenttrænere Rasmus Monnerup og Michael Winter, der begge startede efter vinterpausen.

Michael er en seriøst og dygtig træner og er altid konstruktiv og ser muligheder. Han er tysker og taler dansk med den velkendte "Piontek-accent" - det, sammenholdt med hans humor og gode humør, gør, at han er vellidt og respekteret.

Her vil Michael, der samtidig er cheftræner for FC Roskildes U/19-trup, fortælle lidt om sig selv og hvad hans opgaver er i førsteholdstruppen. Han kommer også lidt ind på, hvordan de to assistenttrænere og Theil supplerer hinanden.

Michael: "Rasmus Monnerup og jeg er ligestillede assistenttrænere. Vi har begge fået den opgave, at hjælpe Anders Theil til at får det optimale ud af vores stærke seniortrup.

Rasmus har fået den opgave, at han i dagligdagen kigger på de defensive roller som vores spillere skal følge individuelt - men også som holdet skal følge.

Desuden analyserer han modstanderne og kommer med input til hvordan vi skal gribe kampene an. Han kigger også på hvordan vi bedst muligt kan holde modstanderne væk fra vores mål med vores defensive organisation. Især dagen inden kamp plejer vi altid at træne disse punkter.

Jeg har fået den opgave at kigge på det offensive spil, holde vores offensive kræfter skarpe og analysere modstanderne i forhold til, hvordan vi kan angribe deres mål med henholdsvis omstillinger eller etableret afslutningsspil. Det plejer vi at træne især under midtugens træningsdage.

Ellers har vi begge to meget ansvar til dagligdagens træning, hvor vi i samråd med Anders planlægger træningen og sørger for, at alle træningsøvelser bliver ordentligt udført. Vi står for mange af øvelserne. Ideen med det er, at Anders gerne vil observere og danne sig et indtryk af de enkelte spilleres "tilstand".

Anders står mest for den taktiske træning, hvor han forklarer spillerene, hvordan vi skal spille og hvilke mønstre vi skal følge. Anders er vores chef og har selvfølgelig det sidste ord og træffer sine beslutninger i samråd med os.

En anden af mine vigtige opgaver er, at jeg sørger for at hilse spillerne velkommen til dagligdagens træning og holder nogle smalltalks, som hjælper os med at holde spillerne i humør, så de kan se, at vi er der for dem.

Under kampene sørger Rasmus og jeg for, at give spillerne de sidste nyttige infos om modstanderne og gøre dem helt kampklar.

Rasmus hjælper spillerene, så de følger den defensive organisation og korrigerer, hvis det er nødvendigt.

Jeg forsøger at give spillerene selvtillid - især til de unge - og så forsøger jeg, at putte lidt humør ind i det hele, så de ikke er for anspændte.

Under kampen har jeg ansvaret for dødbolde og kigger på, om vi følger den plan, vi gav dem eller om vi skal ændre noget under kampen, som kan hjælpe os med at score eller at forsøge at sørge for, at modstanderne ikke scorer efter en dødbold. Desuden giver jeg indskiftningsspillerne de sidste infos i forhold til, hvordan de skal placere sig på dødbolde, lige inden de skal ind på banen.

Efter kampen sørger jeg for, at de spillere som ikke fik meget eller slet ingen spilletid lige får lidt træning og får deres puls op. Rasmus holder øje med, at alle andre spillere løber af og strækker ordentlig ud."

Lidt mere om Michael...


Michael har selv spillet fodbold på højt niveau. Han har været professionel fodboldspiller i FSV Frankfurt og Sachsen Leipzig i Tyskland samt i Vasterås SK i Sverige. Endvidere har han også spillet i Danmark som semiprofessionel - nemlig i Skive IK (oprykning til 1. division i sæson 2006/2007).

 

Michaels trænerkarriere:

2007 - 2011: Træner i Randers FC. Cheftræner for 2. divisionsholdet og cheftræner for reserveholdet i tæt samarbejde med superligaholdet. Leder og træner i elitesportscollege og ansvarlig for morgentræningen for de bedste spillere i U/17, U/19 og U-truppen.

 

2011 - 2012: Cheftræner i Skovbakken - 2. division vest

 

2012 - 2013: Cheftræner for HIK's U/17 samt T-licensansvarlig

 

2014 - nu: Cheftræner for FC Roskildes U/19-hold

 

2015 - nu: Endvidere assistenttræner for FC Roskildes 1. disionshold

 

Bor sammen med kæresten Louise (der spiller fodbold i Brøndby og er på det danske kvindelandshold) og har endnu ingen børn.