FCR vandt for fjerde gang i træk

Man skal altid passe på et ”såret dyr” – og NB Bornholm har fået en hård start i 2. division øst og må derfor siges at være lidt ”såret” – så derfor skulle FCR passe på ikke at undervurdere gæsterne fra klippeøen.

Det gjorde FCR heller ikke – og som kampen skred frem, viste det sig da også klart, at FCR ganske enkelt var et bedre fodboldhold med flere strenge at spille på end NB Bornholm.

NB Bornholm havde først deres første chance efter 35 minutters spil – og det var en helflugter som var ganske ufarlig for Frederik Vang Larsen i FCR-målet. Til deres store ros skal det dog siges, at de kæmpede bravt igennem hele kampen.

FCR derimod var farlige lige fra starten. Holdet producerede mange chancer, hvoraf mange desværre blev misbrugt – på et tidspunkt sad man med den velkendte fornemmelse af, at det kunne blive en af den slags kampe, hvor vi havde bolden hele tiden, men hvor bolden bare ikke ville i kassen (lidt som man så det danske landshold spillere senere på aftenen) – men det blev gudskelov ikke tilfældet.

Allerede efter tre minutters spil var Azad ”Store” Corlu på spil – han tager en fin tur forbi tre Bornholmere i højre side af feltet, men afslutter lige forbi. Efter 16 minutter – flot gennemspil, der ender med en super aflevering fra Nicolai Mikkelsen til Lasse Brandt Hansen, der dog desværre afslutter lige på målmanden. Minuttet efter var den nybagte far, anfører Capser Grønn Larsen, kørt med frem fra sine højre back-posistion, spiller Christian Hansen flot, som spiller skråt tilbage til unge Martin Nielsen, der misbruger tilbuddet ved at afslutte forbi målet.

32 minutter er spillet, da en Bornholmspiller på forunderlig vis sender en fejlaflevering tilbage i eget målfelt til en helt fri Lasse Brandt Hansen – men den chance blev desværre også ”brandt”. Lasse har ellers været effektiv foran mål i denne sæson med tre scoringer, men lige i dag, var han ikke helt så skarp foran kassen.

FCR producerede stadig chancer, der ikke blev udnyttet – efter 39 minutters spil viste de igen flot kombinationsspil – Mikkelsen til Martin, tilbage til Mikkelsen, skråt tilbage til Christian Hansen, der dog tackles i skudøjeblikket. Et par minutter før pausefløjtet er Christian igen på spil – han driver selv bolden frem i højre side og afslutter udefra, men målmanden klarer sikkert.

Blot fem minutter var spillet i 2. halvleg, da Azad ”Store” Corlu viste et eksempel på sin gode sparketeknik, da han sender et direkte frispark på overliggeren. Minuttet efter havde NB Bornholm et tilfældigt tilbud, men afslutningen var igen uden den nødvendige saft og kraft.

Efter 53 minutters spil kom endelig den forløsende scoring – altid hårdtarbejdende Christian ”Crille” Hansen tager skeen i egen hånd – driver bolden frem i højre siden (igen), trækker på tværs i banen og med et dejligt venstrebensspark sender han bolden i netmaskerne via den ene stolpe – pragtfuldt mål!

Blot et par minutter senere laver Martin Nielsen en super aktion, hvor han ”stikker” den frem til en fremstormende Nicolai Mikkelsen, der sikkert sætter bolden i kassen til en sikker 2-0 føring.

FCR fortsatte med det flotte angrebskombinationsspil – Mikkelsen til Martin til Nikolaj Hansen, der desværre tackles i skudøjeblikket af målmanden - her var spillet 68 minutter. Og der var flere tilbud fra FCR’s side – alle blev dog placeret lige på den ellers udmærkede målmand i Bornholmernes mål – Lasse Brandt Hansen havde igen en friløber og Anders Nielsen smuttede igennem i venstre side.

NB Bornholm skabte en farlig situation, fem minutter før tid, men en stærkt spillende Ole Budtz kom på tværs med brystkassen og ”skubbede” bolden til hjørnespark.

Kampen sidste chance tilfaldt igen FCR – indskiftede Thomas Høy viste stort overblik og flot teknik, da han løfter bolden frem til Anders Nielsen, der derefter forsøger at ”loppe” bolden over målmanden, der dog får bokset til hjørnespark.

Kampen ender 2-0 og sejren var fuldt fortjent. FCR havde bolden det meste af tiden og viste en masse flot angrebsspil – måske på en lidt ”billig baggrund”, men de tre point kan ingen tage fra os igen. Og den slags kampe ”der bare skal vindes”, kan ofte være farlige – specielt hvis man ikke lige får scoret hurtigt – men FCR viste disciplin, tålmodighed og kreativitet – så indsatsen var absolut godkendt.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Roskilde – NB Bornholm 2-0 (0-0)

Tid:                      Lørdag, den 8. september 2012, kl. 15:30

Sted:                   Roskilde Idrætspark

Status:                2. division

Tilskuere:           480

Dommer:            Paw Johansen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist

4          Ole Budtz

5          Casper Grønn Larsen (anfører)

6          Martin Nielsen

10       Nicolaj Mikkelsen

11       Christian Hansen

15       Nikolaj Steen Hansen

17       Lasse Brandt Hansen

19       Anders Nielsen

22       Azad Corlu

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                            

37     Advarsel      NB Bornholm

53     1-0                Christian Hansen (FCR)

55     2-0                Nicolai Mikkelsen (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                  Ud                           

72          Mathias Bølstad           Lasse Brandt Hansen

77          Thomas Høy                 Martin Nielsen

90          Sean Christoffersen    Christian Hansen

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Charlie Rødgaard

13     Rasmus Moser

 

FC Roskildes næste kamp bliver et brag af en topkamp mod BK FREM, der i går satte deres første point til, da de spillede 1-1 ude mod Birkerød. Det udlignende mål kom i overtiden, hvor BK FREM’s målmand scorede på et flot saksespark. Der er altid stemning og mange tilskuere i Valby Idrætspark, der betingelsesløst støtter deres hjemmehold, så vi håber på, at rigtig mange lyseblå FCR-supportere møder op og støtter gutterne fra domkirkebyen.

Kampen spilles lørdag, den 15. september 2012, kl. 15:00

Vel mødt!