Vendte 0-2 til 3-2

Selvom FCR var bagud 0-2 ved pausen, i dagens kamp mod Birkerød, så producerede holdet en del chancer og bevarede troen på, at heldet nok skulle vende. Men er man ikke skarp i den afgørende situation, kan man naturligvis ikke score mål. Og det var tilfældet i for FCR’s vedkommende i første halvleg.

Birkerød startede ellers frisk nok – 30 sekunder var spillet, da de efter et indlæg afslutter – Hasling i FCR-målet måtte bokse til hjørnespark. 5 minutter senere afslutter Birkerød lige uden for feltet – bolden sendes dog over mål. Langsomt, men sikkert, begyndte FCR at komme ind i kampen. 10 minutter er spillet, da Emil Nielsen afslutter med venstre ben, men uden fart. Et par minutter senere, rykker Emil igen og slår en aflevering på tværs – Rajko Lekic kommer lige en postgang for sent.

18 minutter: Christian Hansen stikker en fin bold i dybden til Emil, der dog desværre afslutter lige på målmanden.

25 minutter er spillet, da Birkerød bringer sig foran efter et flot gennemspillet angreb – den afgørende aflevering kommer fra den tidligere FCR-spiller Jamil Fearrington, der er løbet med frem og sender en præcis aflevering til modsatte stolpe, hvor en udækket Gunner G. Nielsen dukker op og sender bolden i netmaskerne.

Et par minutter senere er Emil igen på spil – han slår et indlæg som Rajko banker første gang på, desværre lige forbi mål. Birkerød har kort efter et godt tilbud – et hjørnespark snittes videre ind foran mål, hvor FCR dog får bolden clearet i sidste øjeblik.

Stadion-uret vidste 37 minutter, da Birkerød slår en lang bold frem i højre sige – bolden lander nede bag Stryger – Frederik Trier tager bolden til sig – trækker ind i banen og afslutter flot ved nærmeste stolpe til 0-2.

FCR fortsætter ufortrødent med at producere chancer – den farligste tilfalder igen Emil Nielsen, da han bryder alene igennem – men igen afsluttes der direkte på målmanden. Derfor var stillingen 0-2 ved pausen – et ikke helt retvisende billede af kampens forløb.

2. halvleg var kun et par minutter gammel, da Lasse Brandt Hansen kommer igennem i højre side af feltet – men en lidt uengageret afslutning sendes forbi mål.

57 minutter: Rajko kaster et langt indkast – Martin får lavet en lidt ”forkølet” afslutning og bolden lander hos Emil, der afslutter resolut ved nærmeste stolpe – målmanen, som Birkerød skal være glad for i dag, klarer situationen med en fin redning.

Efter 63 minutters spil kom der endelig ”hul på bylden” og nu startede FCR's ti gyldne minutter – Stryger spiller bolden fint op i højre side til Lasse Brandt Hansen, der stormer mod mål – han slår en flad bold ind foran målmanden, hvor Emil stormer frem og prikker den imellem benene på målmanden til 1-2. Udligningen kom kun tre minutter senere. Rajko starter selv angrebet – han spiller den frem til hurtige Emil, der går ind i banen og spiller videre til Mikkelsen, der spiller bolden perfekt til bagstolpen, hvor Rajko dukker på og scorer sikkert. To flotte mål.

73 minutter: sejrsmålet kommer efter længere tids pres mod Birkerød-målet. Bolden spilles frem til selvsikre Rajko, der smart lopper bolden over sig selv og forsvaret til fremstormende Nicolai Mikkeslen, der tager bolden med sig og afgør kampen med en sikker inderside.

Hvis ikke FCR havde vendt 0-2 til 3-2, havde det været ufortjent og man havde stået med en underlig smag i munden – for i dag var FCR det bedste hold. Birkerød har fine fodboldspillere, men fungerede ikke som et hold. FCR producerede en del chancer, men var ikke specielt effektiv foran Birkerøds mål, lige med undtagelse af de ti gyldne minutter.

Nu er der lagt op til en super spændende afslutning på sæsonen med to udekampe – næste søndag mod arvefjenderne fra Næstved, hvor tidligere FCR-folk som Martin Jungsgaard og Jesper Sommer er ved roret, og så den sidste kamp, som kan blive afgørende for hvilket hold, der skal rykker op i 1. division. Her spiller FCR mod Hvidovre, der med 2-2 i rundens topbrag, mod FC Helsingør, er nr. 2 efter netop FC Helsingør.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:               FC Roskilde – Birkerød 3-2 (0-2)

Tid:                   Søndag, den 9. juni 2013, kl. 13:00

Sted:                 Roskilde Idrætspark

Status:              2. division øst

Tilskuere:          615

Dommer:           Paw Johansen

 

Startopstilling:

Nr.         Spiller                                         

1            Mikkel Hasling

2            Michael Stryger (anfører)

6            Martin Nielsen

9            Emil Nielsen

10          Nicolai Mikkelsen

11          Christian Hansen

13          Anders Nielsen

14          Sean Christoffersen

17          Lasse Brandt Hansen

20          Rajko Lekic

28          Stefan Gartenmann

 

Kampforløb:

Min.       Status                 Spiller                                                            

25          0-1                       Gunnar Guillermo Nielsen (Birkerød)

36          0-2                       Frederik Trier (Birkerød)

63          1-2                       Emil Nielsen (FCR)

66          2-2                       Rajko Lekic (FCR)

68          Advarsel               Emil Nielsen (FCR)

73          3-2                       Nicolai Mikkelsen (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                          Ud                                                 

45          Mathias Cordua                       Christian Hansen

74          Lasse Brandt Hansen              Morten Walldo

90          Frederik Kragh                        Stefan Gartenmann

 

Ikke benyttet:

Nr.       Spiller                      

30       Kasper Pedersen

25       Peter Vistar

 

Næste kamp: Næstved – FC Roskilde, søndag, den 16. juni 2013, kl. 15:00