Optakt til FC Roskilde - Viborg

Næste kamp for FC Roskilde spilles allerede på mandag, den 9. april 2012, kl. 15:00 i Roskilde Idrætspark, hvor Viborg kommer på besøg. Viborg åbnede forårssæsonen med 2-2 mod AB på hjemmebane, og ligger aktuelt på en komfortabel 4. plads i Betsafe Ligaen.

FC Roskilde vandt som bekendt forårspremieren i Blokhus med 1-2 på mål af Nicolaj Mikkelsen og debutanten Kevin Bechmann Timm.

FCR Web har talt med Carsten Broe om Viborgkampen, som forventes at blive en helt anden kamp, mod et helt andet hold, end Skærtorsdags kamp i Blokhus - forhåbentlig støttet af mange FC Roskilde-tilskuere hjemme i "Ørnereden".

FCR Web: Det var en perfekt start på sæsonen, med en sejr i den svære udekamp i Blokhus - hvad forventer du dig af vores kamp mod Viborg?

Carsten Broe: Det var rart at vinde i torsdags, også fordi at vi i de næste fire kampe, skal op imod nogle fuldtidshold. Vi har fået lagt en god bund, men kampen mod Viborg bliver helt anderledes.
Viborg har rigtig mange profiler på sit hold og ser meget spændende ud i dette halvår.

FCR Web: Hvem fra Viborg skal vi holde øje med?

Carsten Broe: De har mange spillere, som jeg synes er dygtige, men begge deres angribere Thomas Dalsgård og Delani skal vi holde øje med. På deres midtbane har de bl.a. Simon Nagel og Jesper Kjærulff, som også har et højt niveau, og hvis de ellers kan holde på den trup de er ved at bygge op nu, så tror jeg at de kan blive en del af oprykningsspillet til næste år.

FCR Web: Fik vi nogle skader eller spillere i karantæne oppe i Blokhus?

Carsten Broe: Nikolaj Hansen gik ud med en mindre hjernerystelse og Jeppe Kjær fik et trælår i Blokhus, men ikke alvorligere end de burde være klar til på mandag. Vi får Anders Quist tilbage fra karantæne.

FCR Web: Lige nu har Skive 15 point under stregen. Hvor mange point tror du man skal have for at ende over stregen?

Carsten Broe: Jeg ved det ikke! Men tror, at vi skal op omkring de 28/30 point? Det bliver et meget hårdt halvår, så det var positivt at vi startede godt i Blokhus.

Fakta om Roskilde vs Viborg

Viborg Fodsports Forening er stiftet 1.april 1896 – med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet. Først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3.division. Her kommer RB 1906 i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, men Viborg FF kom med året efter. Siden har vi i 18 sæsoner stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70'erne været en tur i Danmarksserien, men jo i modsætning til Roskilde også i landets bedste række. Kun Slagelse (nu FC Vestsjælland) har vi siden 1952 mødt flere gange på højere niveau.

I 1999 stiftedes VFF Prof.fodbold A/S og i 1999/2000 kom klubbens største resultat nogensinde. Man vandt pokalfinalen (DONG-Cup) med 1-0 over AAB og slog CSKA Moskva ud inden det blev til nederlag mod spanske Rayo Vallecano.

Såvel i 2000/01 som i 2002/03 nåede man semifinalen i pokalturneringen og endelig i 2005/06 blev det til en fjerdeplads hvor bronzen blev misset i de allersidste runder.

I 2007/08 kom så nedrykningen til VIASATDIVISIONEN (nu Betsafe Ligaen), hvor vi for ottende gang i FCR-regi møder netop Viborg her 2. påskedag i Roskilde Idrætspark.

I 1980’erne var det Torben Nielsen og Tonny Madsen som ofte scorede mod Viborg, mens de fleste sikkert også husker sæsonen 2008/09 hvor FCR vandt begge kampe 2-0 – på fire mål af Jeppe Kjær.

Hverken RB 1906 eller FCR har nogensinge mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja , så er de fortsat foran, men vi fører trods alt i FCR-tiden – det må gerne fortsætte i mandagens kamp.

Den samlede statistik Roskilde vs. Viborg ser sådan ud:

K V U T Score
RB 1906 29 6 10 13 36-49
FC Roskilde 7 4 1 2 9-5
I alt 36 10 11 15 45-54

En stor tak til Bjørn Jensen for arkivoplysningerne.