Interview med Anders Nielsen

Højde: 182

Vægt: 83

Tidligere klubber (ungdom): Køge BK, Herfølge BK

Tidligere klubber (senior): Køge BK, Næstved BK, AGF, SønderjyskE, AGF, HB Køge, FC OSS (Holland)

INTERVIEW

Anders Nielsens skifte til FC Roskilde er indtil videre gået stille for sig, men det vil FCR Web nu gøre noget ved, så vores trofaste FC Roskilde-supportere kan lære Anders bedre at kende. Derfor har vi taget en snak med Anders, der er en sympatisk og erfaren fodboldspiller, der helt sikkert bliver en gevinst for os. En spiller der både har spillet i større klubber i Danmark, men også har været en tur i udlandet.

FCR WEB: Først og fremmest vil vi byde dig velkommen til FC Roskilde og sige, at vi håber, du bliver glad for at være her. Hvordan synes du spillere, stab og klub har taget imod dig?

Anders: Mange tak :)

Jeg synes, at jeg har fået en rigtig god modtagelse af både spillere, stab og resten af klubben, der har været omkring det her i starten. Jeg synes gutterne har taget godt imod mig, det er jo altid rart når man er ny. Men jeg kendte et par stykker i forvejen, og det har selvfølgelig gjort, at jeg er kommet godt ind i truppen.

FCR WEB: Vi er naturligvis meget glade for, at du er kommet til FC Roskilde - hvad fik dig til at vælge netop FC Roskilde?

Anders: Jeg synes, at FC Roskilde er en klub med visioner og mål, og jeg vil stadig gerne holde det på et plan, hvor der er seriøsitet omkring hele opbygningen. Der mente jeg derfor, at FC Roskilde passede meget godt ind der. Jeg kendte som sagt også nogle af spillerne og det havde da også meget at sige. Men efter en god snak med Anders Theil omkring, hvordan han så på et muligvis samarbejde, følte jeg bagefter at FC Roskilde ville være godt for mig.

FCR WEB: Vi spillede første træningskamp mod Vanløse, her i weekenden, hvordan føltes det og hvordan var sammenspillet med dine nye holdkammerater?

Anders: Først at fremmest var det dejligt at spille kamp igen :-) Jeg synes egentligt, at det gik okay - selvfølgelig skal man lige vende sig til hinanden og lære hinanden at kende. Jeg synes overordnet, at det gik fint og jeg følte mig især godt tilpas sammen med min kollega ved siden af mig dernede i midten. Tror helt sikkert at det kan blive godt, og glæder mig til at se hvordan det udvikler sig i træningskampene.

FCR WEB: Selvom det er tidligt på sæsonen, og du lige er startet i FC Roskilde, er der så noget, der har overrasket dig i klubben, f.eks. ved den måde FC Roskilde træner på, de taktiske oplæg, eller de instrukser som Anders Theil og Morten Wind giver dig, i forhold til hvad du har været vant til fra de andre klubber du har spillet i?

Anders: Nej der er egentlig ikke noget som overrasker mig, eller kommer bag på mig. Den stil Anders og Morten lægger for dagen, er noget som jeg har prøvet før. Her taler jeg både spillestil og træningsmæssigt, så det passer mig fint.

FCR WEB: Hvad er den største forskel på at spille i udlandet og hjemme i Danmark?

Anders: Selvfølgelig er træningsmængden meget større i Holland end i FC Roskilde, og det er et bedre niveau. Der kræves meget af en og det er meget hårdt til tider. Så jeg vil helt klart sige at det er den største forskel.

FCR WEB: Hvordan ser du mulighederne for, at FC Roskilde blander sig i toppen af 2. division i år eller næste år?

Anders: Jeg kender jo ikke så meget til 2 division endnu og hvordan de andre hold er oprustet. Men jeg synes at vi har en masse gode spillere, og taget i betragtning at vi ikke ligger ret godt lige nu, så er det vigtigt at vi får en masse humør på og hjælper hinanden i de svære tider. Hvis vi gør det og får bygget en masse selvtillid op i os, jamen så tror jeg helt klart at vi har de spillemæssige kvaliteter til at komme op i toppen igen, og dermed vinde en masse kampe.

FCR WEB: Hvor lang er din kontrakt med FC Roskilde?

Anders: Jeg har skrevet 1,5 år med FC Roskilde.

FCR WEB: Hvad har du af fodboldmæssige drømme og ambitioner for din fremtid?

Anders: Det er jo ingen hemmelighed, at jeg har valgt at sætte niveauet ned for at komme igang med noget uddannelse. Og sådan ser det se ud i 1,5 år indtil videre, så i den tid er mit mål at Roskilde, netop skal op og blande sig i toppen igen. Men det kan hurtig ændre sig i fodboldverdenen, så hvordan det så ser ud om 1,5 år, det må tiden vise, nu er det først og fremmest målet at vi skal vinde så mange kampe som muligt og få os op i toppen igen.

FCR WEB: Hvad er din største oplevelse som fodboldspiller?

Anders: Det må helt klart være at spille i AGF og derefter at komme til udlandet og spille fodbold.

FCR WEB: Alle ved jo, at man - uanset hvor dygtig en fodboldspiller man er - altid kan blive bedre. Hvor ser du dine styrker og dine mindre stærke sider?

Anders: Så vil jeg starte med mine styrker. Jeg har mine styrker i luftrummet og mine dueller. Jeg er god til at læse spillet, dvs læse modstandernes afleveringer.

Jeg synes godt at jeg kunne blive bedre til at score nogle mål, på dødbolde selvfølgelig. Jeg har ikke lavet så mange i min tid som forsvarsspiller desværre ;)