FCR slog Randers FC i tv-kamp

Det var en pragtfuld sen eftermiddag i Roskilde Idrætspark i dag, hvor 905 tilskuere havde taget plads i ”Ørnereden”. Her var de, sammen med mange seere bag tv-skærmen, vidner til en kamp, hvor et særdeles tændt og veloplagt FC Roskilde-mandskab gav alt hvad de havde i sig.

Den flotte præstation blev denne gang – ganske fortjent – krydret med tre livsvigtige point. Rundens resultater, hvor AB spillede 2-2 mod Brønshøj og FC Hjørring spillede 0-0 mod Hobro, gjorde, at spændende i bunden af Betsafe Ligaen er intakt lige til det sidste. Intet er afgjort endnu - men det er indlysende, at FC Roskilde nu har placeret sig i en situation, hvor holdet selv kan afgøre om holdet overlever i Betsafe Ligaen, eller om der skal spilles 2. divisionsfodbold i Roskilde Idrætspark i sæsonen 2012/2013.

Kampen var ellers ikke mere end et par minutter gammel, da Randers havde det første nærgående forsøg, der lige sneg sig forbi stolpen. Både Jeppe Kjær og Jesper Håkansson havde i de næste kvarters tid et par gode langskud, men det var som om, at afslutningerne kom lidt hurtigere – og længere ude fra – end det egentlig var nødvendigt. Afslutningerne blev dog heller ikke rigtig farlige.

Efter 17 minutters spil brød den tidligere FCK-back Johnny Thomsen igennem i højre side – trak ind i banen og afsluttede med venstre ben, hvor en godt spillende Frederik Vang i FC Roskilde-målet fik bokset til hjørnespark.

Fem minutter senere viste Kjær og ”Håke” flot komibationsspil, hvor de fik splittet Randers forsvar – bolden endte til Kjærs venstreben og smuttede over mål. Spillet bølgede frem og tilbage, uden nogen af holdene blev rigtige farlige. Stillingen ved pausen var 0-0 og FC Roskilde havde leveret en fin indsats. Cheftræner Anders Theil var godt tilfreds og havde kun nogle få taktiske justeringer, som spillerne blev klædt på med, inden de kunne tage fat på 2. halvleg. Humøret - hos træner og stab og nogle tilskuere - var dog dalet en smule – AB førte på dette tidspunkt over Brønshøj. Lidt ind i 2. halvleg kom AB på 2-0 og Brønshøj fik en udvisning, hvilket ikke gjorde humøret bedre.. men det endte jo gudskelov noget bedre!

Humøret hos spillerne var dog ikke dalet - og kendte de til stillingen i AB, så viste de det i hvert fald ikke. De kørte på med fuld damp!

Randers kom fint ud til 2. halvleg og havde en farlige afslutning som Frederik Vang dog igen tog sig af. Fem minutter inde i 2. halvleg spillede Jacob Andersen ”Håke” fri, men afsluttede lige på David Ousted i Randers-målet. Randers har igen et par gode tilbud, men da uret viser 51 minutter sender Jeppe Kjær bolden hårdt mod mål, bolden lander hos en fri Lasse Hansen, der desværre ikke rammer bolden. Minuttet efter er Kjær igen på spil – han opsnapper bolden, målmanden stormer ud og tackler – Kjær får bolden med sig, men desværre springer den fra ham og chancen løber ud i sandet.

I det 55. minut kommer den store forløsning så endelig – Lasse Hansen tackles og vælter omkuld – bolden løber på tværs til ”Håke”, der eksplosivt rykker videre på tværs med bolden hvorefter kan banker den på stolpen og ind i netmaskerne til stor jubel i Ørnereden. En fantastisk scoring med en masse energi i – og en fantastisk vigtig scoring, da den ender med at afgøre kampen til FC Roskilde fordel.

Efter 69 minutters spil – hvor FC Roskilde kort tid forinden, havde snittet et hjørnespark ind ved forreste stolpe, som Ousted dog fik klaret med en refleksredning – sendte Jonas Kamper en tværaflevering ind bag Roskildeforsvaret, hvor en udækket Randers spiller dog kommer lige en postgang for sent.

I kampens næstsidste minut af den ordinære spilletid, er matchvinder ”Håke” igen på spil – han tager bolden til dig, afdribler tre Randersspillere, men bliver desværre blokeret i afslutningsøjeblikket.

Efter små 93 minutters spil, lød så endelig dommerens sidste forløsende fløjt – og sejren var en kendsgerning. En fantastisk flot sejr, hvor hele holdet leverede på et højt niveau og med en masse energi - en sejr, der kan vise sig at være afgørende for FC Roskildes skæbne i næste sæson.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Roskilde – Randers FC 1-0 (0-0)

Tid:                      Tirsdag, den 5. juni 2012, kl. 17:00

Sted:                   Roskilde Idrætspark

Status:                Betsafe Ligaen

Tilskuere:           905

Dommer:            Thomas Kurt Lo Turco

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist

4          Ole Budtz

6          Jakob Rasmussen

7          Jeppe Kjær

10       Nicolaj Mikkelsen

15       Nikolaj Steen Hansen

17       Lasse Hansen

18       Jesper Håkansson (anfører)

19       Anders Nielsen

20       Morten Walldo

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                            

55     1-0                Jesper Håkansson, FC Roskilde

59     Advarsel      Ole Budtz, FC Roskilde

77     Advarsel      Alexander Fischer, Randers FC

         

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                       Ud                      

78          Jens Mårtensen                Lasse Hansen

89          Kevin Bechmann Timm   Morten Walldo

91          Casper Grønn                   Jeppe Kjær

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Esben Madsen

23     Martin Nielsen

26     Emil Nielsen

 

Næste gang FC Roskilde trækker i den lyseblå kamptrøje er søndag, den 10. juni 2012, kl. 14:00, hvor Hele Byens Hold gæster Tingbjerg Idrætspark.

Kampen mod Brønshøj er sæsonens sidste kamp – og det kunne ganske enkelt ikke blive mere spændende, da der er kamp i bunden af Betsafe Ligaen til det allersidste.

Efter dagens flotte indsats, er FC Roskilde nu rykket op over nedrykningsstregen, så alle spillerne er helt klar over, at hvis vi skal ligge på minimum samme plads næste søndag, ca. kl. 15:45, hvor det hele er afgjort, skal de præstere på samme høje niveau som i dag.

Vi håber på mange FC Roskilde-tilskuere på lægterne, så de kan være med til at bære Hele Byens Hold frem til endnu en stor kamp.