Optakt til FC Roskilde - Herlev

I morgen lørdag spiller FC Roskilde hjemmekamp i "Ørnereden" kl. 15:00 - denne gang er modstanderen Herlev, der aktuelt frister en tilværelse lige over nedrykningsstregen. De ligger dog ganske bekvemt med hele syv point ned til Svebølle, under stregen. Og Svebølle tabte hele 7-1 til Hvidovre her til aften.

FC Roskilde ligger på andenpladsen - et point over FC Helsingør, der dog har spillet en kamp mindre - og er nu ubesejret i hele syv kampe i træk. FC Roskilde er det tredie mest scorende hold i 2. division øst.

Som nævnt vandt Hvidovre i aften, så en sejr over Herlev en nødvendig, hvis jagten på Hvidovre skal fortsætte.

Følgende trup er udtaget til Herlev-kampen:

Lasse Sørensen

Kom og støt holdet!

Roskilde vs Herlev

Herlev Idrætsforening (HI)

HI-fodbold er stiftet 12.maj 1923 og siden 1949 har HI været paraplyforening for næsten alle aktiviteter med idræt i Herlev Kommune (IF Hjorten eks.). Foreningen startede faktisk ved den nuværende Herlev S-station og efter ophold andre steder – hvor bl.a. B 1973 Herlev spiller i dag – kom man i 1966 til anlæget på Tvedvangen 200.

HI fik sin debut i Danmakksturneringen i 1993 – det år RB 1906 rykkede i DS anden gang, og startede med en uafgjort 1-1 mod det gamle velrenomerede hold fra Skovshoved.

Sidste sæson sluttede holdet som en flot nr. 3 i 2. division øst men hele 18 point efter Hvidovre på 2. pladsen.

Det er i øvrigt første gang, at FCR møder Herlev i turneringsmæssig sammenhæng, men vi har mødt dem én gang i DBU’s landspokalturnering i 2006/07 med en sejr på 3-1 til følge (Herlev spillede her i DS).

De første 12 af i alt 18 opgør kom i øvrigt i RB’s magre år i starten af 70’erne (70 til oprykningen i 1975)  og statistikken er samlet (idet tre af de fire nederlag alle kom i den dobbelte 1993-sæson – den sidste sluttede uafgjort):

Kampe V U T Målscore
RB 1906 17 7 6 4 23-17