Kampreferat: Vejle BK Kolding - FC Roskilde 2-2

Lørdagens kamp mod Vejle Boldklub Kolding blev den positive oplevelse, vi længe har manglet. Vi fik set de dyder der tidligere kendetegnende FC Roskilde, nemlig fight. Det er dejligt at se Anders Theils arbejde de seneste to uger er ved at bære frugt. Det var et Roskildehold, der kæmpede til sidste fløjt, hvilket fortjent blev belønnet med et point.

VB Kolding havde bolden mest i første halvleg, uden dog på noget tidspunkt at blive rigtige farlige. Som halvlegen skred frem kom FC Roskilde bedre med i kampen. Første halvlegs største chance tilfaldt FC Roskilde da Emil Nielsen kom imellem to VB Kolding spillere og loppede bolden over målmanden. På vej mod et tomt mål blev bolden, desværre for FC Roskilde, reddet på stregen af Godwin Antwi.

Man sad hele tiden med en følelse af, at vi godt kunne vinde kampen. Troen fik dog et lille hak i 1. halvlegs overtid, hvor Azer Busuladic pludselig opfanger et løs bold på kanten af straffesparksfeltet og sparker den i mål, uden chance for Frederik Vang. Et kig på uret viser 45:48. Dette blev 1. halvlegs sidste spark.

I anden halvleg fik FC Roskilde mere og mere greb om kampen og troen på et godt resultat og point var stadig i behold. Igen blev det lidt op af bakke, efter 60 minutter, hvor Andreas Albers fik headet et hjørnespark i nettet til 2-0.

Det blev samtidig starten på det bedste fight, vi har set i foråret. Samtlige FC Roskilde spillere kæmpede og fightede og vi fik flyttet spillet længere op på VB Koldings banehalvdel. Det var en fornøjelse og udbyggede troen på vi kunne score i denne kamp.

Det gav også VB Kolding nogle muligheder for at komme foran 3-0 på hurtige kontraangreb, men endnu engang spillede Frederik Vang i målet en stor kamp og redede sikkert alle forsøg.

Efter 74 minuttet kom så belønningen - et godt angreb startet af Nicolaj Mikkelsen splittede VB Kolding forsvaret og bolden sluttede hos en helt fri Lasse Hansen, der sikkert kunne reducere til 1-2.

FC Roskilde pressede fortsatte på og belønningen kom kort før tid - Martin Nielsen affyrede et drømmehug fra over 30 meters afstand og fornøjelsen var stor, da bolden strøg i mål – flot skud og fantastisk mål.

De sidste minutter blev et stort pres på VB Kolding målet og med lidt held havde vi scoret til 3-2.

Stor ros til FC Roskilde-kollektivet, hvor alle kæmpede og sloges for hver eneste bold og heldigvis fik vi belønningen i form af et point. Og selv om VB Kolding kunne være kommet foran, kan man ikke undgå at sidde men en lille ærgrelse over det ikke lykkedes, at få alle tre point med hjem.

Jeg tror det var vendepunktet for vores forsømte forår. Jeg er sikker på, at vi kan og vil fortsætte disse takter de kommende to kampe.

Flot arbejde af trænerstab og hele holdet.!

 

Kim Milton