Dårlig generalprøver giver...

Lørdag spillede hele byens hold mod Vanløse fra 2 division, og lad det være sagt med det samme, det var en kedelig affære med et hav af fejlafleveringer og meget lidt godt spil. Roskilde mandskabet startede egentlig okay uden det var prangende, men efter de første 10 min var det fejlaflevering på fejlaflevering og der var ikke rigtig noget der fungerede for hjemmeholdet.

Vanløse blev derfor rent faktisk det mest bold besiddende hold i en kedelig første halvleg, dog uden de spillede sig til ret mange chancer. Hjemmeholdet havde en enkelt stor chance efter 5 min, hvor Jeppe Kjær desværre misbrugte den store chance med et skud fra 7 meter, der endte på den forkerte side af overlæggeren. Vanløse havde midtvejs en lige så stor chance men Frederik Vang i Roskilde målet klarede flot.

Til start fra anden halvleg havde træner Carsten Broe skiftet hele 7 mand, og der blev straks lidt mere aggressivitet i hjemmeholdet og der kom en anelse bedre spil og knap så mange fejlafleveringer som før pausen. Godt midtvejs kom der endelige en aflevering og et løb med bid i og Jesper Håkansson fandt flot hurtige Jeppe Kjær med en millimeter præcis aflevering og Kjær kvitterede med en sikker afslutning til stillingen 1-0. Herfra troede man at der ville komme lidt mere fart over feltet og at den formodede bedre fysik til Roskilde mandskabet ville give afkast i bedre spil og flere mål. Men der kom aldrig fart på og ti minutter før slut fløjtet kunne de trætte Vanløse spillere række hænderne i vejret, da de udlignede over for et passivt Roskilde forsvar på et hjørnespark. Roskilde spillerne prøvede resten af kampen at skubbe spillet op, men fortsat var der ikke afstemning mellem aflevering og modtager så det løb fortsat ud i sandet, så kampen endte 1-1.

Lad os håbe det gamle ordsprog, at en dårlig general prøve giver en god premiere, også gælder i vores tilfælde. For der var sandt for dyden ikke meget af skrive hjem om efter dagens kamp. Men mon ikke vi vil se en helt anden timing i tingene, når næste kamp, pokalkampen mod Nakskov, løber af staben tirsdag d. 9 august.

Værd at bemærke var at FC Roskilde i dag stillede op med alle de tre 17 årige i truppen i startopstillingen, hvilket giver gode lærepenge for de unge mennesker. Men det viste også, at de alle har et stykke vej endnu før de er helt etablerede spillere. Når det er sagt var der heller ikke mange af de andre spillere der ramte deres top niveau.