Optakt til Svebølle - FC Roskilde

Når dommerens fløjte lyder i morgen kl. 13:00 på Svebølle Stadion er det top mod bund - FC Roskilde ligger nummer 3 og Svebølle er aktuelt placeret under nedrykningsstregen som nummer 14 - men det skal man på ingen måde lade sig narre af.

Svebølle har haft en del skader og udvisninger, og har ikke spillet med deres normale forsvar i mange kampe. Men det gør de formentlig i morgen. Svebølle leverede tirsdag en flot indsats i DBU Pokalen, hvor de først i 4. halvleg måtte overgive sig - og endte med at tabe 1-3 til FC Nordsjælland. Om sådan en præstation giver holdet et "boost" eller om det trækker gejst ud af holdet, er en ubekendt faktor. Kun tiden vil vise det.

FC Roskilde er ubesejret i seks kampe i træk - seneste flotte præstation var hjemme mod LFA, der blev sendt retur til Lolland med en "sæk" på 6-0. Hele holdet leverede en gedigen gang fodbold, hvor langt det meste lykkedes og - meget vigtigt - der var effektivitet i afslutningerne. Rajko Lekic lavede som bekendt hattrick og virker sulten efter at lave flere mål. Humøret i truppen er højt, der er tanket selvtillid i den senere tid og alle er topmotiverede for at sætte yderligere tre point ind på kontoen igen i morgen.

FC Roskilde har et svært program foran sig - i de sidste fem kampe, skal holdet møde de øvrige fire hold i den aktuelle top 5-stilling, nemlig B1908, FC Helsingør, Næstved og Hvidovre. Derfor er det vigtigt med tre point i morgendagens kamp, så vi holder os helt med fremme.

16-mands truppen ser ud som følger:

Lasse Sørensen

Michael Stryger

Anders Qvist

Ole Budtz

Casper Grønn Larsen

Martin Nielsen

Nicolaj Mikkelsen

Christian Hansen

Sean Christoffersen

Nikolaj Steen Hansen

Lasse Hansen

Anders Nielsen

Rajko Lekic

Azad Corlu

Mathias Bølstad

Frederik Vang Larsen

Roskilde vs Svebølle

Klubben er stiftet i 1925 og beliggende i den lille stationsby, Svebølle, tæt på Kalundborg – en by med kun 2.000 indbyggere (2011).

Klubben kom første gang med i SBU’s bedste række – sjællandsserien - i sæsonen 1954/55, hvor det dog kun blev til den samme sæson. De tidligere tre opgør med RB 1906 faldt alle netop i denne sæson.

Først en pokalkamp (i DBU’s nyoprettede Landspokalturnering) den 7. juli, hvor Svebølle vandt 2-1 i Roskilde. RB’s mål blev scoret af Poul Marcussen, der netop blev træner i Svebølle første gang, da de to gange i 70’erne igen var oppe i den bedste sjællandske række. I sæsonen 1954/55 var der også lokalopgør mod Kalundborg og der var i Svebølle 3.500 tilskuere – i særtog fra Kalundborg !!

Sæsonens to turneringskampe gav begge sejre til RB 1906 på 4-0, først den 7. november 1954 i Roskilde og året efter 11. april i Svebølle.

Også en anden spiller havde tilknytning til Svebølle inden tiden i RB 1906. Svend Aage Jensen kom til RB i 1947 efter endt soldatertid på Bornbholm og han nåede 53 kampe på klubbens bedste hold, inden han desværre blev dræbt ved en faldulykke på Kyndbyværket den 22. oktober 1953.

Svebølle kom i 2. division efter sæsonen 2010/11 via sejr i to kvalifikationskampe – hjemme 4-2 over Frem Saxkøbing og senere 5-0 uder over jydske Odder. Sæsonen 2011/12 i 2. division øst gav en fornem plcering som nr. 5.

Statistikken siger tre kampe:

To turneringskampe, RB vandt begge kampe med i alt 8-0

En pokalkamp Svebølle vandt med 2-1