Emil Nielsen: Er dybt taknemmelig

29. juni 2019

Af: Alfred Winther Groth

De sidste tre år har Emil Nielsen på ny brændt sig ind i hukommelsen på alle i og omkring FC Roskilde. Den karismatiske angriber med det lynhurtige antrit er nu fortid. Og det skyldes slet og ret, at det rigtige tilbud kom på det rigtige tidspunkt:

• Timingen er den rigtige nu. Både for mig og FC Roskilde. Jeg selv og klubben er begge gennemgået en udvikling som gør, at vi nu skilles lykkeligt. Det er selvfølgelig vemodigt, men inderst inde er det det rigtige at gøre for både mig og klubben. siger Emil Nielsen,
  • Lyngby stod klar på et godt tidspunkt og jeg syntes, vi var et perfekt match. Jeg vil ikke stå som gammel og tænke, at jeg missede ud på noget. Så derfor betød det klart noget, at Lyngby spiller i Superligaen. Det er den rigtige timing og et rigtig godt skridt. Mavefornemmelsen var den rigtige.

Det har været Emils anden periode i klubben. Efter et salg i 2014 til Rosenborg og derfra en udlejning til AGF, vendte han i 2016 hjem til FC Roskilde. Men forskellen på den Emil, vi fik tilbage og den Emil, der tager afsted har været tydelig for enhver, der omgås FC Roskilde:

• I den sidste periode i klubben har jeg klart udviklet mig mest mentalt. Du kan træne fodbold herfra og til juleaften, men hvis ikke du er stærkt mentalt, er det ligegyldigt. Jeg er også blevet ældre, og har fået en større ballast,
  • Jeg er et andet menneske og er bedre rustet til de opgaver, der måtte komme. Jeg siger ikke, at jeg kan gå på vandet, men jeg er bedre rustet til de op- og nedture, der måtte komme. Den psykiske indsigt i det at være fodboldspiller, har jeg haft fokus på, siger sidste sæsons topscorer med flotte tyve kasser i 1. Divisionen.

Mennesker der har betydet meget

For enhver der har set Emil Nielsen spille fodbold, snakket med ham eller hør ham omtalt har det formentlig været ganske tydeligt, at han er en vellidt mand. Det skyldes ganske enkelt, at han bekymrer sig og tænker på sine medmennesker. Derfor har det også været vigtigt for ”Emål” at sende en opfordring og tak til alle dem, der har været en del af hans tid i klubben:

• Siden jeg kom op som helt ung – som kun 15-årig – er der sket sindssygt mange ting i klubben. Alt det udenom klubben har udviklet sig. For eksempel har fansene lavet en fanklub, der er kommet flere på stadion og mange andre ting. Det er klart, at i øjeblikket er det hele lidt turbulent, men nogle gange skal man igennem nogle hårde ting for at komme bedre ud på den anden side. Det er jeg glad for at have været en del af.

I løbet af sine to perioder i klubben har Emil scoret intet mindre end 83 mål i 164 kampe. En imponerende statistik, der logisk nok har budt på mange store oplevelser. Men den største var der, hvor det hele nu sluttede:

• En af de ting, der vil stå klarest – også om mange år – er den næstsidste kamp, hvor vi sikrede klubben endnu en sæson i 1. Division mod Fredericia på hjemmebane. Der var mange fans, og alle var glade. Min familie var der, sponsorerne var der og der var mange på stadion. Der var meget glæde den dag.

En flot afskedsalut

For nu siger vi farvel og tak til Emil Nielsen, der de senest tre år har været med til at kendetegne FC Roskilde. En stor spiller, der har sat sit aftryk på klubben. Og samtidig har klubben også sat sit aftryk på ham:

• Jeg er meget taknemmelig for alle de mennesker, der har fyldt meget i klubben – og meget for mig. Det har været en drengedrøm og noget jeg aldrig nogensinde vil glemme,
  • Man hører nogle gange spillere sige, at klubber vil have en plads i deres hjerte. Oftest snakker de om fodboldhjertet. Men for mig vil FC Roskilde ikke bare have en stor plads i fodboldhjerte. Men helt inde. Tak, slutter Emil Nielsen af.

Det er os, der takker Emil. Al held og lykke fremover!